Održana 13.redovna sjednica OV Lukavac

2 min. za čitanje

opstinaNa 13.sjednici OV Lukavac, u okviru kadrovskih pitanja, usvojena je Odluka o raspisivanju javnog oglasa za izbor članova Upravnog odbora JU za odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta, kao i Prijedlog Rješenja o imenovanju članova Komisije koja će razmatrati pristigle ponude.

Općinski vijećnici su se pozitivno izjasnili i o tačkama koje se tiču imenovanja članova Komisije za poljoprivredu i Komisije za ekologiju i zaštitu okoliša.Mujić Ibrahim razriješen je dužnosti člana Komisije Savjeta za bezbjednost saobraćaja, a na isto mjesto imenovan je Mersudin Imamović.

Za člana Komisije za odlikovanja i priznanja, imenovan je Fikret Subašić. Vijećnica Amra Tokić je zatražila da JP „Rad“ za sljedeću sjednicu dostavi odgovor OV Lukavac o provedenim aktivnostima, a koje se tiču Odluke o komunalnom redu.

Vijećnik Suad Salibašić je postavio pitanje vezano za osvjetljenje raskrsnice u Modracu, kao i pitanje koje se odnosi na sve veću pojavu pasa lutalica u gradu.

Vijećnička inicijativa vijećnika Hajrudina Spahića, odnosila se na Odluku o pokretanju Inicijative prema Vladi TK za Izmjene i dopune Pravilnika o poticaju za 2009. godinu, koju bi Općinsko vijeće trebalo donijeti u narednom periodu.

O izmjenama Odluke o visini cijene zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta koje se daje pod zakup, prema njegovoj inicijativi, takođe bi trebali raspravljat općinski vijećnici na jednoj od narednih sjednica. Inicijativa da se osudi presuda Iliji Jurišiću, kojom ga je Vijeće okružnog suda za ratne zločine u Beogradu, bez dokaza, osudilo na 12 godina, prihvaćena je jednoglasno.

(SodaLIVE.ba/Lukavac.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner