fbpx

Odobreno 104.205,21 KM za KHK Lukavac

4 min. za čitanje
KHK Lukavac

Izmjene i dopune su urađene zbog ukazane potrebe da se uveća pozicija za banjsko-klimatsko liječenje, koja prema danas usvojenom Programu ukupno iznosi 120 000 KM. Izmjenama i dopunama su dodatno precizirane ugovorene obaveze koje se finansiraju iz sredstava planiranih za dopunska prava i ostala izdvajanja korisnicima boračko-invalidske zaštite.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je odobrila 5 000 KM iz Tekuće rezerve Rukometnom klubu „Konjuh namještaj“ Živinice. Sredstva su odobrena kao pomoć za učešće i organizaciju EHF Challenge cupa.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva kojom je Fabrici obuće „Aida“ DD Tuzla odobreno 70 000 KM. Sredstva su odobrena za pomoć u postizanju ekonomske samoodrživosti, isplate dijela plaća radno-anagažovanim radnicima, materijalno zbrinjavanje neuposlenih radnika i za troškove poslovanja Društva.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva kojom je privrednom društvu „Koksno-hemijski kombinat“ DD Lukavac odobreno 104 205,21 KM. Sredstva su odobrena u skladu sa Ugovorom o pozajmici i Anexom I Ugovora o pozajmici za izmirivanje troškova tekućeg poslovanja.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o izmjenama i dopunama Programa poticaja za šumarstvo za 2010. godinu, prikupljenih po osnovu Uredbe o šumama. Iznos planiranih sredstava je neizmijenjen i iznosi 3,29 miliona KM. Izmjenama i dopunama su obuhvaćene dvije pozicije odnosno u istom iznosu umanjena je pozicija kapitalnih projekata, a uvećana pozicija planirana za unapredjenje stanja šuma i šumarstva. Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela odluku kojom je odobreno 17 200 KM Akademiji nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine. Sredstva su odobrena sa budžetske pozicije „Nauka“.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta za raspisivanje javnog oglasa za nominovanje i izbor kandidata za članove školskih odbora iz reda osnivača u sedam osnovnih škola, JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla i dvije srednje škole.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je odobrila 5 000 KM Udruženju građana za razvoj kulture i umjetnosti „ARTSINTEZA“ Tuzla, za podršku obilježavanju 45 godina umjetničkog rada Nesima Tahirovića.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je iz Tekuće rezerve odobrila 2 000 KM Savezu antifašista i boraca NOR-a Tuzlanskog kantona za započetu obnovu spomenika palim borcima NOR-a II Tuzlanske brigade.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na Odluku Ministarstva finansija kojom se utvrđuje odnos raspodjele povrata više ili pogrešno uplaćenih javnih prihoda po osnovu poreza na dohodak između Tuzlanskog kantona i općina Tuzlanskog kantona za 2009. godinu. Time su stvorene pretpostavke za isplatu više ili pogrešno uplaćenih javnih prihoda po osnovu poreza na dohodak u dijelu koji se odnosi na Budžet Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na dvije odluke Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice kojima su odobrena namjenska sredstva, koja se prikupljaju po osnovu ekoloških naknada. Općini Kladanj odobreno je ukupno 39 000 KM za projekat kolektora i kanalizacione mreže u užem centru Kladnja i čišćenje putnog pojasa pored regionalnih i magistralnih puteva od komunalnog otpada na području ove općine.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona je imenovala privremene školskih odbora u četiri osnovne škole, za koje je vođena procedura izbora članova u ime osnivača, ali se nije prijavio dovoljan broj kandidata. U cilju nesmetanog funkcionisanja škola donesena je odluka o imenovanju privremenih odbora.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Opet Ministar iz Lukavca – Tabačanin, Harisovac , vodu na naše mlinove .

idemo samo naprijed, sa ulaganjima u proizvodnju tj. nase fabrike…,)
aBd da bude jos bolje nego sto je sad, svima pa i ovima iz GIKIL-a…

Mozda sam u krivu ali ne znam zasto Vlada TK izdvaja pare za KHK? Kakva pozajmica ba? Koksara radi punom parom. Baterije se ne gase.
Neko slaze lozu i iznosi iz zemlje dok radnici ne dobivaju redovne plate.
Bar sam tako ja informisan.
Na kraju krajeva, zar KHK Lukavac nije privatiziran?
Drago mi je sto Vlada TK zeli da pomogne korisnicima boračko-invalidske zaštite ali zar to ne bi trebao novi vlasnik KHK – ako vec rade za tu kompaniju?
Kazem, mozda grijesim i ne znam vlasnicke odnose u KHK, ali imam pravo na svoje misljenje.