fbpx

Od sada parking u Lukavcu možete platiti putem SMS-a

3 min. za čitanje

Prateći tehnološke trendove i potrebe tržišta JP „Putevi i komunikacije“ d.o.o. Lukavac je prije nekoliko mjeseci krenulo u realizaciju nabavke i stavljanja u rad sistema za naplatu parkiranja putem SMS usluge za Grad Lukavac.

Ovim putem obavještavamo korisnike javnih parkinga u Gradu Lukavcu, kao i sve stanovnike Lukavca, da pored već dostupnih načina naplate parking usluga, naše preduzeće je već počelo i sa implementacijom SMS usluge plaćanja pakinga u Gradu Lukavcu. Ovaj sistem naplate je već u testnoj fazi i vrlo brzo će biti dostupan i korisnicima naših parkinga.

Smatramo da će uvođenjem novog načina plaćanja parking usluga, našim građanima biti omogućeno lakše, brže,efikasnije i sigurnije plaćanje naših usluga.

Također, napominjemo da će sa uvođenjem ovog načina naplate biti uspostavljena i bolja pokrivenost za naplatu parking mjesta u Gradu Lukavcu.

Pored standardnog slanja SMS poruke putem mobilnog telefona, korisnicima javnih parkinga u Gradu Lukavcu biti će omogućeno i instaliranje aplikacije LUKAVAC PARKING za sve android i iOS mobilne aparate.

Plaćanje parking usluge putem SMS-a biti će dostupno za korisnike sve tri mobilna operatera u BIH, tj. korisnike BH Telecom, HT Eronet i M:tel.

Korisnicima će biti dostupna tri broja u ovisnosti u kojoj parking zoni žele da izvrše plaćanje parking usluge.

Brojevi telefona za plaćanje parkinga putem SMS usluge su sledeći:

 ZONA 0 – 083 35 04

 ZONA 1 – 083 35 05

 ZONA 2 – 083 35 06

Napominjemo korisnike parking usluga da je u zoni 0 dostupna kupovina samo satnih karti, dok je u zonama 1 i 2 moguće izvršiti kupovinu i satne i dnevne parking karte putem SMS usluge.

Za kupovinu satne parking karte putem SMS usluge potrebno je poslati poruku sa sadržajem registarskih tablica bez razmaka i crtica/povlaka na broj previđen za zonu u kojoj je parkirano vaše vozilo. (Na primjer: A12M345)

Za kupovinu dnevne parking karte putem SMS usluge potrebno je pored registarskih oznaka unijeti i slovo D u sadržaj poruke te poruku poslati na broj predviđen za zonu u kojoj je parkirano vaše vozilo. (Na primjer: A12M345-D)

Vrijedi napomenuti da sistem plaćanja parkinga putem SMS usluge neće biti primjenjivan samo na parkingu ispred TC Belamionix, jer je na tom parkingu naplata regulisana putem naplatnih rampi.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Nisam nikad platio bespravno naplacivanje i necu . Zdravo.