fbpx

Obavještenje za poljoprivredne proizvođače sa područja grada Lukavca

2 min. za čitanje

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači grada Lukavca da ja donešen Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o ostvarivanju novčanih podrški po modelu podrške proizvodnji. Izmjene se odnose na slijedeće:

  1. Poljoprivredni proizvođači koji proizvode povrće u zaštićenom prostoru (plastenici, staklenici) na površini od najmanje 200 m2, zahtjeve za ostvarivanje prava na novčanu podršku sa kompletnom dokumentacijom podnose do 30.08. tekuće godine Službi za društvene djelatnosti i upravu putem Šalter sale Grada Lukavca, a ne kao što je to ranije bilo do 30.09. tekuće godine.
  2. Poljoprivredni proizvođači koji imaju zasnovanu proizvodnju jagode u zaštićenom prostoru (plastenici, staklenici i visoki tuneli) na površini od najmanje 200 m2, zahtjeve za ostvarivanje prava na novčanu podršku sa propisanom dokumentacijom podnose najkasnije do 22.05. tekuće godine Službi za društvene djelatnosti i upravu putem Šalter sale Grada Lukavca.

Uz zahtejv od dokumentacije je potrebno priložiti: original ili ovjerenu kopiju dokaza o ispunjenim poreznim obavezama za prethodnu godinu i ovjerenu izjavu korisnika o zasnovanoj proizvodnji jagode. Zahtjev i izjava se preuzimaju u Šalter Sali Grada Lukavca.

            Od 2024. godine korisnici će uz zahtjev za ostvarivanje podsticaja za proizvodnju jagode u zaštićenom prostoru morati priložiti i otpremnicu na ime korisnika i fiskalni račun (fizička lica), odnosno fakturu sa fiskalni računom (pravna lica i obrti) o nabavci sadnica jagode, izdatu od registrovanog proizvođača, odnosno uvoznika sadnog materijala.

            Za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu podršku poljoprivredni proizvođači moraju ispunjavati i opće uslove, između ostalih i:

  1. da su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata koji vodi Služba za društvene djelatnosti i upravu Grada Lukavca;
  2. da su ažurirali podatke u Registru poljoprivrednih gazdinstava i Registru klijenata do 31.03. tekuće godine;
  3. da imaju prebivalište, odnosno sjedište na području kantona;
  4. da su ispunili obaveze po osnovu ugovora o zakupu ili ugovora o dodijeljenoj koncesiji za korištenje državnog poljoprivrednog zemljišta, od momenta zaključenja ugovora do 31.12. prethodne godine
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments