Nizom manifestacija obilježen Dan MZ Puračić

2 min. za čitanje

Aktivnosti na obilježavanju ovog značajnog datuma iz puračke prošlosti je započeto 12.aprila sa otvaranjem obnovljenog Delalića bunara i izletište Ljuštak koja su uređena u prethodnih 12 mjeseci, a u sklopu EKO projekta KUD-a „Puračić“ pod nazivom „Probudi se- priroda ne prašta“.

Isti dan je na izletištu Ljuštak upriličeno i Prvo puračko ćaskanje – priprema tradicionalnog jela i svojevrsnog brenda Puračića- puračke ćaske u organizaciji KUD „Puračić“.

Aktivnosti na obilježavanju su nastavljene i narednih vikenda, pa je 17.04. u domu kulture gdje je u organizaciji šahovskog kluba „Puračić“ održan Drugi šahovski turnir Puračića.

U subotu 26.aprila upriličena je izložba fotografija i dokumenata o izgradnji nove škole u Puračiću u organizaciji KUD „Gajret“, a KUD „Puračić“ je sa gostima iz KUD-a „Bukinje“ održao zajednički Svečani koncert igara i pjesama.

Udruženje građana „Puračić u srcu“ je u nedjelju 27.04. u domu kulture održalo Treći muško-ženski stonoteniski turnir.

Završne aktivnosti su realizovane 29.04.2014.godine kada je položeno cvijeće na šehidsko mezarje Barice i spomen obilježje borcima NOR-a 1941-45 u čaršiji, a nastavljeno je sa proširenom Sjednicom Vijeća mjesne zajednice Puračić u sklopu koje je održan i okrugli sto na temu „Plan razvoja mjesne zajednice“.

Priznanja mjesne zajednice za ovu godinu su dobili: članovi Vijeća MZ gospođa Amela Junuzović i gospodin Zahir Nuhić, privatno preduzeće „Suljagić KOPS“ d.o.o. i Kulturno umjetničko društvo „Puračić“.

Aktivnosti na obilježavanju ovogodišnjeg Dana mjesne zajednice su završene revijalnom utakmicom na stadionu Meraje između NK „Mladost“ Puračić i NK Radnički iz Lukavca.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments