Nema polaganja vozačkih ispita do daljnjeg u Lukavcu

4 741

Udruženje licenciranih predavača i ispitivača Tuzlanskog kantona obustavilo je polaganje vozačkih ispita do daljnjeg.

polaganjeRazlog obustave objasnili su činjenicom da Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona licenciranim predavačima i ispitivačima već osam mjeseci nije uplatilo naknade za njihov rad.

“Činjenica je da je dovedeno u pitanje postupak polaganja, s obzirom da se Udruženje licenciranih predavača i ispitivača sa zahtjevom obratilo ministarstvu da se izvrše zaostale uplate, ali zahtjev nije ispunjen”, izjavio je šef Odsjeka za saobraćaj i komunikacije Tuzlanskog kantona Emin Rakovac, izrazivši da se udruženje izjasnilo da ne žele više raditi u komisiji dok se ne izvrši cjelokupan iznos za prošlu godinu.

Pojasnio je da licenciranim predavačima i ispitivačima već osam mjeseci nisu uplaćena sredstva za njihov rad.

Licencirani ispitivač Zlatko Kovačević je istakao da je problem u tome što su kandidati uplatili novac za namjenu polaganja vozačkog ispita, ali da su ona nenamjenski utrošena, te da država njihov novac troši u druge svrhe.

Objasnio je da su morali trošiti svoj novac da bi otišli u druge općine, da trećinu od onoga što su trebali da naplate već su potrošili.

Zakonom iz 2007. godine predviđeno je da niko od ispitivača iz Tuzle ne može obnašati tu funkciju u ovoj općini. Licencirani ispitivači iz Tuzle idu u Lukavac, Srebrenik, Gradačac, Doboj-Istok i obrnuto, što znači da su se njihovi troškovi znatno povećali.

Udruženje licenciranih ispitivača Tuzlanskog kantona su poručili da će ostati pri svojim stavovima, da neće raditi dok im se ne uplati naknada bar za šest mjeseci iz 2012. godine.

(SodaLIVE.ba/RTV Slon)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
um

vi ocete i posao i pare e nemaaa..hehe

meho

Ma sad ce svi dobit otkaz, zaposlit ce druge ljude i ajmo jovo nanovo.

Dečko s

Hehehe omladino nikad nećete položit et’ vam sad

maaja

kome treba povoljno prodajem svoju vozačku i tako me nikad policija ne zaustavlja 😀

Šifra samo Bosna hehe

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x