Narodna stranka Radom za boljitak Lukavac izabrala članove Općinskog odbora

2 min. za čitanje
Logo stranke

Odbor čine predstavnici iz svih dvadeset mjesnih zajednica sa područja općine Lukavac.

Od 25 kandidata u Općinski odbor stranke Radom za boljitak ušlo je njih 17. Izabrani članovi Općinskog vijeća Lukavac će u koordinaciji sa svim kantonalnim i federalnim predstavnicima stranke, pokušati ostvariti što bolji ambijent za poljoprivrednike, nezaposlene, penzionere i sve građane Općine Lukavac”, izjavio je dopredsjednik Narodne stranke Radom za boljitak iz reda Bošnjačkog naroda, Mersed Šerifović.
Na narednim lokalnim izborima ova politička partija imaće i svog kandidata za načelnika općine Lukavac. Jedan od glavnih ciljeva u narednom periodu kako je istako Šerifović jr zadobiti povjerenje građana, kako bi članovi ove stranke postali dio Općinskog vijeća, te kako bi imali više utjecaja na razvoj poljoprivrede i industrije u ovom kraju.

Izbornoj Skupštini su prisustvovali brojni istaknuti članovi Narodne stranke radom za boljitak. Između ostalih, prisustvovao je ministar energetike, industrije i rudarstva TK, Željko Knežiček, koji je istakao važnost lukavačke hemijske industrije i obećao punu podršku resornog Ministarstva u razvoju ove grane privrede u narednom periodu.Izbor za predsjednika i potpredsjednika Narodne stranke Radom za boljitak Općinskog odbora Lukavac biće kako navode iz ove stranke izabrani na kanstituirajućoj sjednici koja će biti odrćana tokom naredne sedmice.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

Podijeli ovaj članak
1 komentar