fbpx

Napomena: Do 1. septembra imamo “Korzo”

1 min. za čitanje

IMAG0299

Naš portal od početka svoga rada, upozorava na sigurnosne propuste jer prostor predviđen za šetnju i razonodu, osim saobraćajnim znakovima izričite zabrane, nije obilježen niti zaštićen fizičkim preprekama što je veliki propust organa zaduženih za sigurnost građana.

Izmjenom Odluke Općinskog Vijeća Lukavac o bezbjednosti i organizaciji saobraćaja na putevima općine Lukavac (Službeni glasnik 3/06, Član 13, stav 4), zabranjuje se saobraćaj motornih vozila u Ulici Branilaca Bosne pa do ukrštanja sa ulicom Redžepa ef. Muminhodžića, odnosno na Trgu grada Bremena, u periodu od 15.06. do 01.09. i u vremenu od 18 do 22 sata.

U spomenutoj Odluci nema niti jednog slova o razlozima zatvaranja spomenute ulice, a niko iz OV Lukvac nije našao za shodno da preispita ovu Odluku i istu izmjeni ili dopuni.

Ono što zabrinjava je što pripadnici PU Lukavac umjesto da na vrijeme upozore vozače i pruže maksimalnu sigurnost građanima, oni dopuštaju da vozači, koji upravljaju motornim vozilima, dođu skoro do polovine ulice u kojoj je zabranjen saobraćaj a nakon toga istima obavezno napišu prekršajni nalog. Nakon što vozači potpišu prekršajni nalog, isti mogu slobodno nastaviti vožnju kroz “zatvorenu ulicu” što u velikoj mjeri ugrožava sigurnost građana.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Moglo bi se tu naći trajno rješenje da ima volje i pameti.Zar je nemoguće popločati prostor izmedju ceste i one stambene zgrade S1 pa pomaći 3-4 metra ogradu obdanšta?Zajedno sa već postojećim trotoarom dobila bi se dovoljno velika površina koja bi bila šetalište cijele godine pa b i cesta bila otvorena za saobraćaj a dobili bi i šetalište koje bi bilo sigurno za pješake.A napokon mogli bi se obuzdati ovi svi ugostitelji koji su okupirali trotoare i zelene površine svojim baštama i suncobranima.

svake godine ista prica setaliste vam je bezveze opet prolaze vozila i motori kao da nije zabrana lukavac je mislim jedini grad u kantonu koji nema trajno setaliste ili korzo prepisite od gracanice i srebrenika pa vidite sta su ljudi napravili od svog grada sramota za lukavac ma kome ja ovo pisem briga nacelnika za ovim bori se on za svoju fotelju

KUNG FU CE Potpuno ste upravu. Slazem se sa vama. Nemoguce je ukinuti ugostiteljima baste i suncobrane zbog toga sto imaju svoje ljude u opstini. Ko se danas bori za nas male gradjane..
Bas bi bilo fino kada bi se ta vasa ideja usvojila..

Drotovi-policajci uzimaju novac.. nema korumpiranijih policajaca od lukavackih. Pise vam kao prekrsajnu kaznu 40 KM a uzima od vas 10 KM i ustvari i nenapise kaznu. Ziva istina… Svaka cast izuzecima.. Ima ih i na duznosti pjanih policajaca, alko test im uvest pri dolasku na posao i po zavrsetku smjene..

Teža glupost

Kakav grad i stanovništvo takav i korzo. Ovakav rad policije podržavam. Postoje znaci zabrane koji su jasni i vidljivi a ako naši vozači nisu navikli da obraćaju pažnju na znakove i ne poznaju propise onda nisu ni zaslužili da ostanu nekažnjeni. Barem 80% njih ne bi položilo testove ni praktični dio vožnje kada bi se vratili u autoškolu. Zato često prave probleme kada voze kroz veće i uređenije gradove.

Zaista je žalosno da se u junu 2012. govori o korzou kao nečemu što treba da se “desi”.
Treba gradske, i ostale “oce”, podsjetiti na čuveni,i nadaleko poznati “- LUKAVAČKI KORZO”,
koji je postojao šezdeset i kusur godina p.o.e.( prije OVE ere).

Bijaše to jedna od najbitnijih gradskih institucija bez koje tada nije postojala ni jedna urbana sredina koja je pretendovala da se “gradom” naziva.

Volio bih da ne moram da podsjećam na još nešto što smo – IMALI.
Na žalost to je fakat. I ne preostaje mi ništa drugo, nego da sjedem i nešto napišem.
Biva,o KORZOU – kultnom mjestu.
Da još jednom u mislima prošetam(o) KORZOOM, i uživam(o) u vremenu koje se ne zaboravlja.

Zato Dzevdo nece dobit moj glas 🙂 ( i jos hiljadu drugih razloga)