Načelnik Mujkić primio goste iz Turske

2 min. za čitanje

tur_mujNačelnik Mujkić je gostima iz Turske predstavio Općinu Lukavac, upoznavši ih sa resursima kojima raspolažemo, ali i sa radom i nadležnostima lokalne zajednice, kao i partnerskim odnosima koji su uspostavljeni sa evropskim gradovima, izrazivši nadu da će se u skoroj budućnosti u partnerstvu naći Lukavac i Samsuv. Veliki interes gostiju bio je usmjeren ka ulaganju stranih investicija na području općine, čime se prepoznala šansa za razvoj poslovnih odnosa. Predstavnici grada Samsuva su iskazali podršku saradnji koja je već uspostavljena između učenika iz Lukavca i Samsuva, što je iniciralo tursku delegaciju da posjeti naš grad.

Predsjednik školskog odbora osnovne škole iz Samsuva, dr nuklearne medicine Oktay Japici, iskazao je na kraju posjete zadovoljstvo i nadu da ona predstavlja početak duže saradnje, dodavši: „Mi planiramo svake godine posjetiti vaš grad sa našim učenicima. Želimo da naši učenici uspostave saradnju sa učenicima iz Lukavca, uz pomoć engleskog ili turskog jezika. Takođe želimo vaše učenike dočekati u našem gradu, našoj školi. Učinićemo sve da ovdašnji narod, običaje i kulturu prezentujemo u našoj sredini i nadam se da će doći do uspješne saradnje“. On je istakao da je ovaj dan značajan za Republiku Tursku, jer se obilježava kao Dan djece i ustanovljen je kao državni praznik.

Povodom prve posjete delegacije iz Samsuva gradu i osnovnoj školi Lukavac grad, u 11:00 sati je u JU Centar za kulturu Lukavac, upriličen kulturno – umjetnički program u kojem su učešće uzeli učenici osnovne škole Lukavac grad, učenici iz Samsuva, te Međunarodne osnovne školeTuzla, kao i članovi KUD “Rudar“ iz Lukavac Mjesta.

(SodaLIVE.ba/Općina Lukavac)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ne znam gdje se nalazi taj Vaš grad Samsuv, al znam da su predstavnici iz grada Samsun.
http://sh.wikipedia.org/wiki/Samsun