Mlađ šarana puštena u jezero Modrac

1 min. za čitanje

mladj1

Jezero Modrac obogaćeno je danas sa 600 kilograma mlađi šaranačime seumnogome doprinjelo daljnjem razvoju ribnog fonda na ovom području.

-Akcija poribljavanja odvija se već treću godinu uzastopno i jako smo sretni i zadovoljni što na ovaj način pomažemo zajednici i društvu u cjelini, kazao nam je Sanel Prelić, šef za korporativne komunikacije firme GIKIL i dodao kako će iste ili slične akcije biti nastavljene i u narednom periodu.

U dogovoru sa Poljoprivrednim fakultetom iz Sarajeva, odlučeno je da je jezeru najpotrebnija mlađ šarana, jer je dugogodišnjim krivolovom ova vrsta gotovo iščezla.

-Sportsko-ribolovna zajednica se i ovim putem zahvaljuje firmi GIKIL koja je prepoznala nas kao partnera i osigurala nam 600 kilograma mlađi šarana čija je vrijednost oko 3.5 hiljada konvertibilnih maraka, kazao je Emir Murgić, sekretar Sportsko ribolovnog društva Lukavac.

mladj2

Da je riba u jezeru Modrac u konstantnoj opasnosti od nelegalnog lova potvrdio nam je Sead Muminović, šef ribočuvarske službe. On je izrazio nadu kako će se to u skorijem periodu promijeniti i pozvao sve zainteresovane firme da se uključe u neku od budućih akcija koju Sportsko-ribolovno društvo organizuje.

(SodaLIVE.ba/BMG)

Podijeli ovaj članak
5 komentara
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

ma ****** ba sad ce to u mreze i na pecaljke..

Joj de ba lijepo napisite text, gresaka ko da su djeca iz 2 osnovne pisala.Pa nijedna recenica nije kako treba.

lijepa gesta ali samo sibolicna, jos danas ekipa rasplice mreze. lako prepoznatljivi ribari na Modrackom Jezeru bez stapova sa kantama jupola, k'o da idu ves rucno da peru a kad tamo ono u kantama mreze… ogadili su mi ribolov eno stapova na zidu vise vec dugo godina …

Sve pohvale za GIKIL, oni jedini brinu za riblji fond Jezera Modac, i za ocuvanje voda i prirodnih bogastava BiH…

Čuj”mlađ” 😀 😀 😀 ,mlađ je kada su male ribice,ovje je bilo komada i preko 1 Kg,nije to mlađ,zamisli 600 Kg mlađi,pa tu bi bilo milion ribica

@administrator
Hvala Vam za tu uslugu 🙂 Uskoro neće biti tih “problema” jer spremamo iznenađenje za posjetitelje 🙂 Hvala još jednom 🙂 Administrator