fbpx

Zvanično počela izgradnja Područne škole u Devetaku (FOTO)

2 min. za čitanje

Danas su u prijepodnevnim satima u Devetaku i zvanično započeli radovi na izgradnji Područne škole. Izvođač radova je kompanija “ADAB”doo Poljice.

Podsjećamo da je gradnja ove škole davno zaustavljena, ali je na jednoj od sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, a na inicijativu zastupnika iz Lukavca, Fahrudina Skopljaka, jednoglasno usvojena Odluka kojom se odobravaju sredstva u iznosu od 200.000,00 KM za nastavak izgradnje PŠ Devetak.

Nakon ššto su sve procedure završene, radovi su danas i zvanično počeli, a svoje zadovoljstvo današnjim danom na društvenoj mreži Facebook podijelila je i direktorica OŠ u Puračiću Rasima Tupuškić Smailović uz priložene fotografije sa početka radova:

Dragi moji prijatelji, želim vas obavijestiti da je napokon krenula izgradnja područne škole “Devetak”. Iskreno se nadam će izvođaču radova – Doo Adab Poljice vrijeme ići na ruku i da će prvu fazu izgradnje završiti u predviđenom roku. Zahvaljujem se na nesebičnoj podršci mojih dragih Devetačana, a posebno Ermin Jusufović i g. Fahrudinu Skopljaku koji su se borili 3 godine i izborili da Vlada TK-a izdvoji sredstva za izgradnju prve faze škole. Hvala mladim projektantima Alteusa Adeli Kurtić i Semiru M. koji su moje želje pretvorili u predivan projekat po kojem će se škola graditi. Škola je po pedagoškim standardima, predivna i lijepa sadrži: dvije učionice, biblioteku, učionicu za predškolski odgoj, zbornica, toaleti za dječake, toaleti za djevojčice, toalet za učenike sa posebnim obrazovnim potrebama, kotlovnica sa prostorom za pomoćno osoblje, prostor za informacije i veliki hol. Hvala svima na upućenim čestitkama i željama. Iskreno se nadam da će se prva faza izgradnje završiti do kraja godine, te da će druga faza izgradnje krenuti odmah nakon usvajanja budžeta u martu naredne godine.”

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Da Vas nije poguralo udruženje roditelja i njihova upornost i istrajnost nebi ništa ni uradili, zato im velika hvala, da i naša djeca imaju normalne uslove za školovanje. Stvarno niste fer da se njih niste sjetili.

Čestttam i ja, još samo da poženite one silne momčine po Devetaku ,pa da oni,…, pa da dobijete dovoljan broj djece.Inače,uzalud Vam trud .

E zato je direktorica angazovala (sakrila konkurs)suprugu od personalnog vozaca gosp. Skopljaka na mjesto pedagoga. Pozdrav

Pik ne važi. Nema na slikama nura delica.

Lijepa vijest, aferim..

Kad bude završena broj djaka će biti 0