fbpx

Vijećenici “većine” odbili prijedlog da organizator vašera u Puračiću podnese finansijski izvještaj!?

2 min. za čitanje

Gradskom vijeću obratila se MZ Puračić (Anel Osmanović) sa zahtjevom za izdavanje saglasnosti za organizaciju 161. Vašera u Puračiću.

Pored parcela koje su zatražene da budu besplatno ustupljene organizatoru, u zahtjevu je navedeno da je kontaktiran i Turistički ured Lukavac za pomoć u organizaciji, a da će u organizaciju vašera biti uključena kompanija koja ispunjava uslove za organizaciju vašera/sajmova kako bi isti bio organizovan po zakonu.

Vijećnici su ovaj zahtjev jednoglasno podržali i dali zeleno svjetlo za održavanje vašera u Puračiću.

Ipak, vijećnik Hasan Ibrakić (SDP) zatražio je da se vijećnici donesu zaključak da se vašer organizuje transparentno i da građani MZ Puračić po prvi puta znaju gdje odlazi novac od vašera. Ibrakić je zatražio da organizator na kraju manifestacije, Gradskom vijeću od kojeg traži dozvolu i parcele na usputanje, dostavi finansijski izvještaj održanog vašera.

Vijećnici Socijaldemokrata BiH, Demokratska fronta, PDA, Stranke za BiH i pripadnik nacionalne manjine (Armando Osmanović) su bili suzdržani tj. protiv prijedloga da organizator ima obavezu dostaviti finansijski izvještaj, dok su vijećnici SDP-a i SDA bili za ovaj prijedlog.

Ibrakić je iznenađeno prokomentarisao glasanje vijećnika “većine”:

Jedna od tema kada je bila aktuelna PETLJA, bio je i Purački vašer. Neki su govorili: HAPSIT ĆEMO, govorili su hoćemo da se zna gdje ide narodni novac. Ovo glasanje je pokazalo da bivši drugovi ne žele da se zna gdje ide narodni novac. 

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Hapsit cemo!