Upitno održavanje vašara u Puračiću: Čekaju se odobrenja!

1 min. za čitanje

Nakon tvrdnji Mihada Sakića, kako su veoma male šanse da ove godine bude održan i organizovan vašar u Puračiću, saznajemo da se ipak provode sve potrebne aktivnosti kako bi vašar u Puračiću bio održan.

– Vijeće mjesne zajednice Puračić uputilo je sve potrebne zahtjeve Općini Lukavac čime je već napravljen prvi korak ka organizaciji pomenute tradicionalne manifestacije. Vjerujemo da će uz dobru organizaciju i naravno povoljnu epidemiološku situaciju vašar biti održan, izjavio je ispred MZ Puračić, Anel Osmanović predsjednik Vijeća mjesne zajednice Puračić i dodao:

Zahtjeve i molbe ćemo uputiti Turističkom uredu Općine Lukavac, kao i Turističkoj zajednici Tuzlanskog kantona kako bi zajedničkim snagama uspjeli da nastavimo tradiciju dugu 160 godina.

Vašar u Puračiću predstavlja jedan od najstarijih događaja ovakve vrste u Evropi. Poznat i kao “bosanski Oktoberfest”, purački vašar tradicionalno se organizuje od 12. do 14. oktobra, a svake godine okupi blizu 150.000 posjetitelja.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Jazuk veliki ako ne bude vasar…

Pa jel ovo moguce po Lukavcu prave ljetne vasere po Tuzli Panonska jezera hahahaha

Dzaba se glupirate. Vaser se nece ni ove godine odrzati.
Odluke kriznog staba koje su trenutno na snazi ne dozvoljavaju takva masovna okupljanja a da ne pricamo o odlukama koje ce se donijeti u oktobru.
Vijece mz puracic u stilu delica glumi zrtvu..
Donesite odluku da se odrzi ako ste sposobni. Al valja nekom u tvorza…

adbanner