Učenici OŠ “Turija” učesnici kampanje “Kupujmo domaće”

1 min. za čitanje

U prostorijama Osnovne škole “Turija” u Turiji, održana je prezentacija kampanje “Kupujmo domaće”. U ovoj prezentaciji učešće su uzeli i učenici ove škole koji su prisutnim gostima predstavili svoje realizirane aktivnosti u sklopu ove kampanje.

U toku kampanje učenici su realizirali istraživanje kroz projektno učenje o domaćim proizvodima i navikama potrošača u BiH, crtali ambalažu i smišljali slogane za domaće proizvode, a sve sa ciljem podizanja svijesti učenika, roditelja i zaposlenika o važnosti kupovine domaćih proizvoda.

Gosti nisu krili oduševljenje prezentiranim radovima, a posebno zadovoljstvo su iskazali preporukama koje su dali učenici. Iz OŠ ”Turija” mališani su, između ostalog, poručili:

”Ko nas bude pažljivo slušao znat će,

kad kreneš u kupovinu KUPUJEŠ DOMAĆE”.

Podijeli ovaj članak
10 komentara
10 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Domaće je i skuplje,uvjerite se sami…

Nikad domace nije skuplje. Skandinavci su to shvatili davno, nasem narodu ce trebati jos 15-20 godina.

Elem Damire H, sve je to lijepo – gdje su Skandinavci, Nordijci, sjevrnjaci itd. a gdje mi, ne samo geografski. Pitaj Swede za nove zakone o penziji, ili Fince za skolstvo, itd. E sad kakve to veze ima sa Kupimo Domace – elem sa pocetka teksta, u ovakvim kvazi drzavama kakava je i BiH ova parola izgleda “otmimo siromasnim da bi dali bogatim”. Kako? E vako, kolika je prosjecna plata radnika, koliko je pravo prijavljeno, koliko sati rade, kako je sa bolovanjem, koliko primaju u koverti a koliko regularno preko banke, itd. … a da ti ne pricam o zdrvstvu, skolstvu, pio/mio i sl. trakavicama. Tako Damke, ovaj sistem a i parola vaze samo za nas uhljebe koji radimo na budzetu, a vi lijepo punite taj budzet pa da mi dobijemo platu, pa cemo mi opet glasat za ove “nase” koji ce opet biti u talu sa tim privatnim gazdama itd. Zatvoren krug a primac se zna … teska tema za ojutra 😉

Koji levati majko mila. Jana i Dukat im domaci. J….vam uciteljicu koja vas nauci. Zbog ovih nam i propada sve. Bingo im je i kino i pozoriste.

Pa, “uvozni” nacelnik je znatno skuplji nego domaci.
Kol'ko nas on samo kosta…

Ja sam Direktor Klinike u Gračanici živim tamo,a podPredsjednik sam OV LUKAVAC,KOLIKI SI MOJI TROŠKOVI ZA PREVOZ,ZA ODVOJEN ŽIVOT,ipak teško je sjediti na Sjednicama OV i samo dizati ruke bez ijednog Predloga ili iznešenog stava

Za djecu: Svaka vam cast na trudu i prezentaciji! Zelim vam sve najbolje u buducnosti!
Za: Nastavnike/Pedagoge/Organizatore: e sad lijepo po udruzenja “Kupimo domace” i/ili do ovih firmi/kompanija koje ste besplatno reklamirali i zatrazite neku donaciju , placenu eskurziju ili nesto sl.
Nema dzabnog marketinga u kapitalizmu nije ovo SSRN 😉

Pa dragi ucenici I uciteljice od kada su Jana I Dukat bosanski proizvod?!

Učenici škole rade za Lijanoviće njihov slogan je Kupujemo Domaće…

Za Vas iz SDP- a i Lafinasove sljedbenike bi bolj odgovarao slogan: ” Potkupljujmo domaće , a i Banoviće jer trebaće!”.