fbpx

Turija: Mještani ogorčeni kvalitetom radova tek izgrađenog igrališta (FOTO)

2 min. za čitanje

Kada je naš portal pisao o akciji izgradnje školskog poligona u Turiji, ovu smo lijepu priču ispratiti do kraja, iako se čini da kraja nema.

Naime donatorskim sredstvima naše sugrađanke Elvire Rothfuchs koja je uz pomoć Dr. Theis (donator Caritasa) obezbijedila donatorska sredstva u vrijednosti od 10.000 eura.

U cilju što brže realizacije ovog projekta Vijeće Mjesne zajednice je dalo pismenu saglasnost za provedbu projekta, dok je Općina Lukavac pokrenula tendersku proceduru nakon koje je kao najbolji izvođač radova izabrana kompanija Bašanović.

Sa nestrpljenjem su se čekali i nadgledali radovi, kako od strane mještana Turije, tako i od školaraca kojima je sportski poligon najpotrebniji. Nakon što su radovi završeni, mještani nisu krili svoje razočarenje te je predsjednik MZ zajedno sa direktor JU Osnovna škola Turija uputio prigovor Općini Lukavac, a vezano za kako su u prigovoru naveli “katastrofalno stanje nakon izvršenih radova na rekonstrukciji i uređenju školskog poligona u Turiji. Izjavio je za naš portal mještanin Turije.

Nakon upućenog prigovora, Općina Lukavac je uputila zahtjev izvođaču radova koji je nakon toga pristupio popravkama kako bi se ispravili propusti prilikom izgradnje igrališta. Stanje je prema riječima mještana nakon popravaka, čak i gore nego što je bilo.

Najveće zamjerke se odnose na asfaltnu podlogu na kojoj su popravke vršene betonom!?

Mještani se žale na kvalitet postavljenih golova, koševa, te zaštitne ograde…

Podijeli ovaj članak
22 komentara
Subscribe
Notify of
22 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Gdje god je Basan radio asfaltiranje, taj asfalt nije izdrzao ni do prvog snijega…Kazu treba nase firme da rade, eto im sad nek krpe rupe sa betonom i malterom…

NEVJEROVATNO. Firma koje nikad nije uradila ni jedan poso kako treba i dan danas dobija poslove. Očito nešto s nama nije uredu.

Ovo je čisti kriminal pa ovi radovi ne vrijede ni 5 hiljada KM , općina Lukavac je nadzorni organ i odgovorna je za ovako urađeni posao SRAMOTA

Vrlo je interesantno da Lafinaš nije našao za shodno da dođe da se slika sa Jaketom na ovom kolosalnom igralištu?! Istina je da se na njemu ni kolo ne može sad igrati, ali to nema veze jer Lafinaš voli da podržava te KUD-ove, kao što su: “KUD Krtova”; “KUD IDIJOTI”, “KUD više u p.m. sa Lafinašem načelnikom”, itd., itd…

Pa zar ne vidite da niste vi za asfalta “neće da se primi” , džaba pare bacate. De nam više trotoare i rupe po Lukavcu popravite što izjebete ponedeljkom kad na pijacu dođete , vama će koševe i golove po Turiji redat, e svašta?. Šta će Vam koševi kad ste se vi naučili Hlopte po livadi ganjat?!

Uuuuuuu cuuuuj GRADJANINA e i lijepog ti grada buuuaaahhhaaa

Nemoj Suljo da jedes svasta i pazi kad nocu hodas da neslomis nogu negdje u rupi a za Turiju ne brini bili smo mi opstina kad Lukavca nije bilo na mapi

Standardna praksa kad su u pitanju nesposobne i lopovske domace firme. Sramotno losa kvaliteta radova uz najjeftiniji i najlosiji materijal.

E TO SU FIRME SA KOJIMA VELIKI DELIC EDIN SURADJUJE I DAJE IM POSLOVE SAMO DA ZAMAZE OCI NARODU LAFINOM

Da Li su to Delić ili Mahovkić Jakub bili nadzor.Čudi me da se nisu slikali i okrenuli prase na poligonu ko nekad prije SDP Turije.

Saće dr.egologije, El Dumo, da poligon proglasi super modernim aerodromom. Jebeš par pukotina…

A odakle je sad ta firma koju nam je delic doveo Zena dala tolike pare a delic po obicaju sve zas** Najjeftini hocu reci podobni ponudjac i eto nam ga.
Pa opet kazite lijepi naš mislim vaš nacelnik

pa gdje nadjose Basanovica, pa zna se da nema od te firme nista… sta god i gdje god je radio uvijek je bilo problema i reklamacija na njegov rad..

Ko je jopet jamio ?

Ako nije u redu kao što kažete procedura je jasna. Angažovat drugi nadzor i sa papirima crno na bjelo sve proslijedit Općini koja mora tužit izvođača radova. Nebi bilo zgoreg da se i Načelnik oglasi po ovom pitanju.

Pa Basanovic je firma sa opstine Lukavac,,,,kad je najbolji ponudjac iz Tuzle ili Gracanice,onda nevalja,,,kad je sa opstine Lukavac opet nevalja,,,pa sta vise hocete,,,,i u vrijeme SDa nacelnika,Basanovic je radio ,,,isto ovako,,,ljudi neznaju bolje i gotovo….

Neka Soda lajf is lajf, samo derite ove iz SDP-a … a i druge, sve redom i samo objektivno – koliko god moze. Da ste barem malo vise “derali” predhodnog pred. opcine, makar 20% ko sto “bubate” ovog novog al’ hajd neka … samo talasajte, i onako narod nema pametnija posla.

Još jedan atak na Načelnika,na SDP,na Jaketa
Emoj Turijski zmaju što si Bolji Narodu si gori
Ti napraviš poligon a oni odma Drvlje Kamenje po Tebi

prva veca kisa daj Boze da onu sajlu most ne odnese jer i to su Delicevi jarani sa svojim firmama radili !!!!!!

Ti stvarno neki seronja totalni kakav novi član ti si stara budala izgleda, šta se provaljujes na svakom komentaru ?, Čuj ” Jake zmaj”?! To ti u fazonu Bruce Lee, pa ti Turija dođe nešto kao ” Jake u Zmajevom gnijezdu” . Hahaha

Nije samo Ovaj Portal postoji i You Tube
Progoglaj

Nije Jake nista napravio osim sto je na Sokolu sve izbetoniro do vode u saradnji sa tecicima pa sad nemozes ni proc pored rijeke