fbpx

Sportski dan JU OŠ “Dobošnica”

1 min. za čitanje

Jučer je u Dobošnici održan sportski dan škole na školskom poligonu, školskoj sali te nogometnom igralištu. Pored učenika iz centralne škole sportskom danu su prisustvovali i učenici iz Područne škole “Srednja Dobošnica”, te Područne škole “Gornja Dobošnica”.

Dječaci od 5 do 9 razreda su odigrali turnir u malom nogometu, djevojčice od 6 do 9 razreda su odigrale turnir u Košarci, a svi učenici (dječaci i djevojčice) od 1 do 4 razreda i djevojčice iz 5 razreda su učestvovali u projektu pod nazivom “Dječija atletika” koji realizuje AK „Sloboda-Tehnograd” uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK. Nakon završetka atletskog treninga svi učesnici su dobili diplome „KIDS ATHLETICS” koje dodjeljuje Svjetska atletska federacija “IAAF”. Trening je vodila univerzitetska profesorica Kada Delić – Selimović koja je BiH-a predstavljala na Olimpijadi u Barseloni 1992 godine.

Sportski dan je realizovan uspješno iz razloga jer su svi učenici (izuzev opravdano odsutnih) danas učestvovali u određenim sportskim aktivnostima a što u konačnosti i jeste glavni cilj sportskog dana :

Više fotografija na GALERIJA.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments