fbpx

ODLUČENO: Vašer u Puračiću neće biti održan

1 min. za čitanje
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

I pored toga što je ove godine održan Međunarodni sajam LIST 2020, kao i razni koncerti povodom Dana općine bez mjera zaštite i ne poštujući naredbu Kriznog štaba FBiH , 159. vašera u Puračiću ove godine neće biti.

Vijeće MZ Puračić održalo je sastanak na kojem je zaključilo da ne postoji način da se ispoštuje naredba Kriznog štaba FBiH u kojoj se naređuje da na otvorenom prostoru može biti najviše 100 osoba sa distancom od 1m.

Ovo u konačnici znači da je 159. vašer u Puračiću otkazan i da neće biti održan u 2020. godini.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

E Puračana, hoće i VAšer i obelisk?!

Nacelnik i sluzbe su nenadlezne kad treba pomoci ali kad je uzet keš onda se vaser mora odrzati pod organizacijom nuhanovica.
Kad je pare uzet onda se moze dozvoliti da se list odrzi,moze se i zarazen slikati po lukavcu,moze se zarazen krkati u tresnji.

Ko ono skoro kupi stan u Tuzli od 280 000 maraka ko li je bas

Odgovorna odluka Vijeća Mjesne zajednice Puračić u proširenom sastavu.. Zdravlje iznad svega ! Iako će ovogodišnji izostanak tradicionalnog Vašera u Puračiću ostaviti značajne negativne posljedice ekonomske i društvene prirode, Vijeće MZ je postupilo suprotno populističkoj odluci odrzavanja manifestacije “List” koja je utjecala na sirenje virusa COVID 19. Vrijeme do sljedećeg vašera bi trebalo iskoristiti za aktivnosti koje bi doprinijele boljoj kvaliteti ove milenijumske manifestacije.Jer ,nema čaršije bez Vašera,niti Vašera bez čaršije. Bar je tako u Puračiću.Ipak će neko tih dana proći vašerskimm čimenom. Biva,ne pravi pitu ko ima tefsiju,nego onaj ko je naučio…

Potpuno očekivana i jedino moguća odluka.