Najava: 19. Bajramski vatromet u Puračiću

0 min. za čitanje

24. Juna 2017. godine sa početkom u 23 sata u Puračiću će poslije jacije namaza na platou ispred džamije biti održan tradicionalni Bajramski vatraomet.

Riječ je o manifestaciji koju već 19. puta organizuje Medžlis I.Z. Puračić – džemat Puračić, MZ Puračić i KUD Puračić.

Između akšama i jacije za vjernike će biti organizovan prigodan Bajramski program.

 

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
6 komentara
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Aferim. Al nas ce biti bolji. I veci. I jaci. Vatromet.

Ovo načelnik finansira, evo Kao dokazani komunista počeo je Lafinas i iftare da organizuje za državne i narodne pare pošto je osvojio budžet , koji ublehas neki dan se davi jeduci u crkvi svetog Ante Padovanskog u Lukavcu a sad iftar organizuje važno je da se krka , vjerovatno će i prigodan vaz da održi umjesto efendije vehabovica o ekološkom značaju posta 🙂

Oj care jesi ga opleo svaka čast.

Dragi Bože oprosti mu nije on kriv što je licemjer,jer kako drugačije opisati čovjeka koji kaže da nije Bošnjak i da mu vjera nije islam,a da u isto vrijeme organizuje Iftar.(a pozvao je sve postače vjerovatno politički podobne prema njegovom kriterijumu).Dragi Bože uputi nas sve na pravi put jer ti to jedino možeš.

Davi se Načelnik i po Ozrenu i loče,al mu to ne smeta da Iftar organizuje važno je da se ima šta slikat i pokazat građanima naravno sve će platit iz Budžeta koji je osvojio i sad ga krčmi.

U MZ Puracic nema gradske vode, a njima do vatrometa?
Vec je tradicija postalo da u danima pred Bajrame u Puracicu nema vode na cesmama stanovnika stare carsije. Na upit koji je razlog nestasice vode, koja svakako nije za pice, odgovor je “zavrnuli iz Lukavca, nije se platilo”
Ako nam ne “odvrnu tamo u Lukavcu” ima da smrdimo na Bajram.