fbpx

JP RAD: “Pepeo ste dužni upakovati u posebne vreće”, građani negoduju

2 min. za čitanje

Danas smo od strane naših čitatelja dobili niz pritužbi na novu odluku JP RAD o odvozu smeća. Mnogi čitatelji se žale da im danas nije odvezeno smeće, na način kako je to rađeno u proteklom periodu.

-Potpisao sam ugovor i tu nema stavke na koji način trebam pakovati pepeo.

-Jesu li mogli isprinatit letke i podijeli uz račune kao najava? Nije Facebook način obavještavanja korisnika.

-Mislim da su trebali reći i koje vreće, koje debljine, prozvođača ili da kažu kad dolaze pa da sami istresemo pepeo u kamion?

-Čemu vreće kada će ista biti poderana nakon što je ubaci u kamion? Ne vidim svrhu i ovaj udar na džeb korisnika

Samo su neki od komentara naših ljutih čitatelja. Iz JP RAD Lukavac su neozbiljno pristupili rješavanju ovog problema, tako da su kao saopštenje iskoristili Facebook, a ne sve medije i letke. U svom Facebook saopštenju pozvali su se na Odluku o komunalnom redu i posebno istakli da su korisnici u skladu sa ugovorom o odvozu kućnog smeća dužni pepeo upakovati u posebnu vreću kako bi se spriječili tehnički problemi na vozilima a koje uzrokuje pepeo u rasutom stanju. Neupakovani pepeo neće biti odvezen.

Ostaje nejasno na koji način će vreće sa pepelom ostati u neoštećenom stanju nakon što završe u kamionu, kada je poznato da iste završe u “presovanom” stanju i sigurno će popucati i ponovo prouzrokovati “tehničke probleme na vozilima”.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pepeo ne ide u kamion niti kontejner. Postoji mogućnost da se zapali.
Zato ni vreće nisu rjesenje.