fbpx

Gnojnica: Udruženje mladih “Mladost” realizovalo novi vrijedan infrastukturni projekat (FOTO)

1 min. za čitanje

20.09.2019. godine u Gnojnici posljednjom fazom implementiran je projekat “Osvjetljenje školskog poligona za večernje sportske aktivnosti”.

Projekat je realizovan na osnovu aplikacije na Javni poziv Komisiji za mlade i dijelom obezbijeđenim sredstvima od strane aplikanata, a primarni cilj projekta je omogućavanje da se sprovode različite aktivnosti/manifestacije na školskom poligonu, najprije sportske aktivnosti u večernjim satima tokom proljeća i ljeta, kako na individualnom, tako i na kolektivnom nivou (udruženja i sl).


Sekundarni cilj je zaštita imovine škole, koji smo realizacijom ovog projekta u značajnoj mjeri ispunili. Vrijednost projekta je 2.337,00KM (nabavka 4 stuba sa sijalicama, kablovi, kopanje odgovarajući rupa i elektrifikacija, sve od strane pravnog lice), te je na osnovu Javnog poziva Komisije za mlade obezbijeđeno 1.970,00KM a ostatak sredstava obezbijeđen donacijom od strane aplikanata.

“Izvođač radova je u najkraćem mogućem roku sve projektne aktivnosti završio, a ovom prilikom se zahvaljujemo našim mještanima koji su besplatno izvršili uklanjanje dijela grana na dvije lipe, te pomjeranjem stubova na odgovarajuće tačke. Nadamo se da će dugo i na ispravan način služiti svima” – kazao je Nermin Alić, predsjednik Udruženja mladih Mladost Gnojnica.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Nije bitno ko je koliko uzeo para. Lijepo izgleda.

Nije bitno koliko nas Bakir krade bitno je da nas je sve više u Minhenu…ahahahah
Naravno je da je bitno koliko su uzeli ,odakle njima onako lijepe lijepe kuće
Saobraćajni tehničar a radi u Domu Zdravlja ko medicinar

koliko li su para uzeli Alić i Kompanija…