Donacijom Merkur osiguranja: Osnovna škola Puračić dobila čistu vodu!

2 min. za čitanje

OŠ “Puračić” jedna je od četiri škole koja je u sklopu društveno angažiranog projekta Merkur BH osiguranja “U zdravoj školi zdrava djeca” dobila sredstva za ugradnju filtera za prečišćavanje vode, čime je riješen stogodišnji problem čiste vode u ovoj i područnim školama na području općine Lukavac.

U školi je povodom predstavljanja rezultata projekta održana priredba na temu “Čista voda zdravo dijete”.

“Kada dobijete priliku da riješite problem koji je prisutan više od stotinu godina u ovoj školi, onda je to zaista neprocjenjivo i od historijskog značaja za nas. Mnogo nam je značila podrška Merkur BH osiguranja, koja je doprinijela boljim uslovima za djecu ne samo u našoj školi, već i u mnogim drugim širom naše zemlje. Čista voda u školi olakšala je provođenje redovnih nastavnih aktivnosti, higijena je na mnogo većem nivou, a ono što je najvažnije, djeca su mnogo sretnija i umjesto flaša u svojim školskim torbama, donose osmijehe na svojim licima,” kazala je Rasima Smailović, direktorica O.Š. “Puračić” iz Puračića, općina Lukavac.

Školu su posjetili i predstavnici Merkur BH osiguranja koji su kazali kako su ponosni što su doprinijeli rješavanju decenijskog problema s vodom u ovoj školi i na taj način omogućili školarcima da borave u čistijem i zdravijem ambijentu.

Vjerujemo da dobre ideje i zajednički angažman društva u cjelosti mogu dati odlične rezultate u praksi, a dokaz tome je i projekat “U zdravoj školi zdrava djeca”. Nadamo se da će slični projekti koji su usmjereni na zdravlje naše djece biti prioritet kako drugih kompanija, tako i vladajućih struktura, jer ipak ovaj svijet ostaje na njima. Potrudimo se da im osiguramo zdravo odrastanje za sigurnu i radosnu budućnost,” istakla je Sabina Mujanović, direktorica Merkur BH osiguranja.

Merkur BH osiguranje društveno odgovornim djelovanjem, ali i poslovnom strategijom ostaje posvećeno promociji kulture zdravog življenja, a posebno među najmlađim članovima naše zajednice.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Zdravo je pili, djeco !

E Baš mi je drago načelniče Debeliću Lafinašu što i dalje intenzivno pratite komentare na Sodalive portalu, unatoč Vašoj zvaničnoj izjavi da nećete davati intervju (jer vi ste taj koji u stvari ste doktor da uzimate Intervju od pravnika za radna mjesta po opštini) niti ćete čitati komentare o Vama. Dokaz je da i dalje čitate komentare na portalima pa i Ovom ovdje je da ste ispravili nebulozu od neki dan. a koju ste napisali na Vašoj Fejsbuk stranici o imenu i prezimenu dr. Džavdeta Osmanbegovića kojeg ste nazvali u prvoj piasnoj objavi samo sa : dr. Dževdetbegović. I evo opet se moram nasmijati Vašoj nepismenosti doktore za jame i provjetravanje, jer džaba to sad brišete i prepravljate! Ta nebuloza koju ste napisali od silog straha je na vrijeme skenirana i zabilježena i može Vam biti uvijek uručena ili objavljena ako želite kao dokaz Vašeg neprestanog lupetanja bez reda i smisla hahaha Lafinašu iz Nepala! Samo nastavite da se zaplićete načelniče nećte još dugo! I još nešto zašto si *** toliki? , zašto sad kmečiš i pozivaš Refika Hankića, šta si skontao da ga vrbuješ i njega i njegove vijećnike prije sjednice OV koju već pola godine ne sazivaš ?! E *** netaktična i to preko sekretarice zoveš ?, jer ti si Visina, autoritet jel pa to sekretarica nek radi kao ti neka faca sad?. I nešto je čudno Otkad nikakve slike nisi napravio onako kako ti voliš : Zagrljen ko Teletabisi sa “istaknutim domaćinima” po Ozrenu, nešto nemaš kad da zjališ po brdima, pritisli problemi ha?