fbpx

Dobošnica Gornja će uskoro dobiti ambulantu

1 min. za čitanje

Stanovnici Dobošnice Gornje uskoro bi trebali dobiti mjesnu ambulantu porodične medicine.

Projekat je to na kojem aktivno rade članovi Vijeća mjesne zajednice Dobošnica Gornja, a za čiju realizaciju je potrebno obezbijediti sredstva u iznosu od 20 000 KM. Prostor već imaju ali ga je potrebno adaptirati i preurediti. Polovinu potrebnih sredstava obećali su im donirati mještani koji žive u dijaspori, a koji su već učestvovali u sličnim projektima. Drugih 10 000 KM očekuju iz budžeta Općine Lukavac.

Prvi radovi bi mogli početi sa toplijim danima jer su mnogi mještani nestrpljivi da dugo očekivani i najavljivani projekat bude i realizovan. Oni se sada liječe u ambulanti u Dobošnici Donjoj u kojoj su česte gužve i moraju obezbijediti prevoz do tamo jer i autobuske linije nisu tako česte. Njihove probleme dijele i stanovnici obližnje Kruševice kojima bi nova ambulanta bila daleko bliža i pristupačnija.

Menadžment JU Dom zdravlja Lukavac im je dao saglasnost i najavio svakodnevno slanje tima porodične medicine u Gornju Dobošnicu. Očekuje se da će se tu liječiti oko 800 građana iz spomenutih mjesnih zajednica.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments