fbpx

Dan planete Zemlje obilježen u Puračiću

1 min. za čitanje

Puracic

Učenici, nastavnici i menadžment  OŠ „Puračić“ osmislili su i realizovali bogat edukativni program, a  s ciljem da se upozori  na opasnosti koje prijete životu na Zemlji.

U školskom objektu i dvorištu, te na ulicama Puračića izvikivali su parole, govorili prigodne citate, sadili drveće i pozivali na odgovorniji odnos prema okruženju.

„Djeca najbolje prenose poruke svojim vršnjacima, a mogu pozitivno djelovati i na odrasle. Učenici su prigodnim aktivnostima skrenuli pažnju na ugrožene prirodne resurse i doprinijeli razvoju ekološke svijesti“, rekla je mr. Rasima Smajlović, direktorica OŠ „Puračić“. Pozvala je sve i svoje kolege da daju doprinos obilježavanju ovog i drugih ekološki značajnih datuma.

Dan planete Zemlje u čitavom se svijetu obilježava 22. aprila. Tradicija obilježavanja ovog datuma potiče još iz 1970. godine, a 1990. godine ovaj datum postao je međunarodnim danom. Cilj obilježavanja je da se ukaže na ugroženost prirode i na čovjekov nemar u odnosu prema njoj, te na opasnost koja prijeti životu na Zemlji.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments