fbpx

Dan MZ Turija i Memorijal “Akif Tokić”

1 min. za čitanje

Za Mjesnu zajednicu Turija, početak naredne sedmice će biti obogaćen sportskim i  kulturno-umjetničkim sadržajem u sklopu obilježavanja dana MZ Turija. Program obilježavanja MZ ove je godine podijeljen u dva dana.

U ponedjeljak 05.06.2017 u 10:00 sati biće upriličena posjeta šehidskim porodicama, kao i obilazak tri porodice nastanjene u Živinicama. U popodnevnim satima, sa početkom u 16:00 sati zakazano je svečano otvorenje turnira, te odigravanje dvije polufinalne utakmice. Susreti će biti odigrani neposredno nakon otvorenja, dakle sa početkom u 16:30 na stadionu “Zelenika” u Turiji.

Utorak 06.06.2017., obilježen kao dan Mjesne zajednice Turija počet će obilaskom mezarja u 10:00 sati, dok će u 12:00 sati biti položeno cvijeće na spomenik poginulim borcima kod Doma kulture. Na istoj lokaciji će biti upriličen i prigodan kulturno-umjetnički program. Memorijalni turnir “Akif Tokić” će biti zatvoren odigravanjem finalnog susreta, koji počinje u 16:30.

Učesnici ovogodišnjeg memorijala su domaćin NK Turija, te pozvani gosti NK Sloga Bikodže, NK Polet Hrvat i NK Mladost Puračić. Ulaz na dva polufinalna (ponedjeljak), odnosno finalni susret (utorak) je slobodan.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments