fbpx

Adis Memić nastavlja svoju borbu: “Pedagogica mi je rekla da nikada neću biti primljen u OŠ Prokosovići”

2 min. za čitanje

Nakon objava medija o konkursu za prijem ložača u OŠ Prokosovići, konkurs je poništen i ponovljen, ali su rezultati, ostali isti.

Formirana je nova komisija jer je prethodnu komisiju činio direktor Esmir Čajić, a koja je najvećom ocjenom rangirala direktorovog brata Mirzu Čajića. Tada je kandidat Adis Memić, diskfalivikovan i pored toga što je prije intervjua ima najveći broj bodova.

Adis se javio našoj redakciji, istakao je da to ipak nije bila nova komisija i da je najvećom ocjenom ponovo ocjenjen direktorov brat:

Intervju je bio i na postavljena 4 pitanja sam dao potpun i tačan odgovor. Pitanja su bila vezana za kotlove i gorivo. Ne znam da li se ocjenjuje znanje ili nešto drugo? Znači, “nova” komisija je ponovo bila ista, Pedagog Esmina Smailović, nastavnica Melika Kovačević Vujanović, i umjesto direktora bio je nastavnik Edis Dugonjić, naravno sve poslušnici Esmira Čajica koje je zaposlio kao nove nastavnike na zadnjem konkursu raspisanom 1.8.2016. godine. a oni su kao znak zahvalnosti morali ocjenjivati po želji direktora. Kazao nam je Adis Memić.

Adis je istakao da mu je Esmina Smailović, inače predagogica u ovoj školi, kazala da on nikada neće biti primljen u ovu školu:

Pedagogica Esmina Smailović mi je kazala da nikada neću biti primljen u ovu školu a razlog tome je moja borba! Naravno, ja sada ulažem žalbu, odnosno moj advokat Nisad Omerović, koji me zastupa u ovom slučaju. Ako ovako nastavi, slučaj će završiti na sudi. Izjavio je Adis Memić.

Mještani Prokosovića su povodom ovog slučaja pokrenuli peticiju protiv nepotizma u OŠ Prokosovići.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
12 komentara
Subscribe
Notify of
12 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Intervju nekoga ko nema štelu za posao u BiH

-Šef:Imate 50 cigli u avionu.Ako jednu bacite koliko vam je ostalo?

-Kandidat: To je lako, 49.

-Šef: Kako u tri koraka staviti slona u frižider?

-Kandidat: Otvorite frižider,stavite slona unutra i zatvorite frižider.

-Šef: Kako u četiri koraka staviti jelena u frižider?

-Kandidat: Otvorite frižider, izvadite slona napolje,stavite jelena,zatvorite frižider.

-Šef: Lav slavi rodjendan,da li su sve životinje na proslavi?

-Kandidat: Ne jelen je u frižideru.

-Šef: Kako će starica pređi rijeku punu krokodila?

-Kandidat: Preplivat će,krokodili su na rodjendanu kod lava.

-Kandidat: Još jedno pitanje.Na kraju starica ipak umre. Zašto?

-Kandidat: Utopila se.

-Šef: Ne! Pogodila je ona cigla iz aviona. Sleedeći…!

Ovaj Memić je lažov i kriminalac, zašto se ne navede da je prijetio članovima školskog odbora i da su prijetnje dokumentovane u PU Lukavac. Prema radnom stažu, Memić ne može imati veći broj bodova od prvog na rang listi jer nema dovoljno radnog staža. I nije tačno da su mještani Prokosovića pokrenuli bilo kakvu peticiju. Ovo je sve zakuhano u Delićevom SDP-u kojeg je preuzeo i iz kojeg je istjerao ili je na putu da istjera prave SDP.

Glavnu kampanju vodi mu komšija B.M., on ide do te mjere da svoju zaposlenicu S.G. šalje članovima Školskog odbora da nosi ceduljice , da je to treći gla i ako ne bude glasala za Adisa, da ce joj bacit bombu na auto. Sve je to prijavljeno u PU Lukavac i napravljeni su prekrsajni nalozi.

Bravo Kaća, sve navedeno je tačno, gospođa kojoj je prijećeno je dijete poginulog borca, do te mjere ide kadar Edina Delića da šalju ljude sa cjeduljama uz prijeteće poruke. Eto kakva sudbina čeka naš Lukavac sa ovim lafinašem iz Tuzle.

Momci ne lažite
Amirove ovce izmišljate svašta a za mjesec će te reći nema posla nema pravne države

Nema laži nema prevare sve dokumentovano u PU Lukavac postoje svjedoci, a Vama ako nije ozbiljna stvar prijetnje bacanjem bombe, upadanje u školske prostorije i hvatanje ljudi za vrat, onda s vama nešto nije u redu i pod hitno se obratite dr. Jarakoviću. Od tolike zlobe prema drugoj političkoj opciji ne vidite zmiju koja se uvukla u naše redove.

dr Jarak zar on nije i selamalejkum ali i sdp?
tzv crveno zeleni
nemam ja mrznju prema :RIKO pravabranilac radi 1 sat dnevno ostalo pije-sda,adi daut(cik) sda dozvoljava kradje,naknadno dopisivanje,te jedna osoba d a5 puta glasa,mujkić(načelnik) i njegove kupovine utakmica,afere eko centar,afera spomenik(materijal upisan kao najskuplji a radjeno najjeftinijim),njegov nerad 1 godinu i 10 mjeseci i onda radi samo ta 2 mjeseca uz pomoć Holca,naših para iz budžeta,tajkuna ali i sbhi i ponekead sdp kupi izbore,znamo ko je tarik i stanje u domu zdravlja,znamo ko nas tjera da odemo vani znamo u općini da na svaki zahtjev čekaš godinama osim ako si sda tada dobiješ rješenje uvjek pozitivno za par minuta
to nije mržnja to je naša situacija
ne hvalim ja ni profesora doktora nauka koji pošteno dobio titulu al bolji je od ovih kriminalaca(možda je dio tima oko njega nekvalitetan…)
nisam ni sdp i oni su zapošljavali u školama,lista df je tanka,sdu je kenan omerdić ni oni nisu bolji
probajno s nečim manjim boljim,ove(sda priej svega) moramo mijenjat tražimo nove dobre snage…
ako biramo sda biramo upravnu korupciju,kriminal,siromaštvo…a sda biraju starci slijepi nepismeni uglavnom
imamo novi problem kako pronaći pozitivnu iglu u sijenu,ali dobra igla ima,tu je ona negdje

Napisao si znamo ko je tarik i kakvo je stanje u domu zdravlja, reci mi (ne branim Tarika) dali je iakd ikome uskraćena bilo kakva medicinska pomoć, navedi mi kad je nabavljen onaj CT koliko Domova zdravlja je imalo takav uređaj, kažeš znamo ko nas tjera da idemo vani, reci ko i na kakav način, nije tačno da se u općini čeka na zahtjev godinama, ja nisam u SDA i vrlo brzo sve završim. Nije lista oko Delića tanka, on je tanak bez obzira što ima titulu doktora, on je možda na fakultetu dobar, mada ga studenti zovu pingvin, ali iza sebe uopće nema pozitivne političke karijere niti ima iskustva, nigdje nije bio nikakav rukovodilac. A da ne govorim o lafini koju prosipa. I ne treba tako blatiti neku stranku, ima u SDA čestitih ljudi, kao i u SDP-u, DF-u i SBB-u, SDP je mnogo puta znao da potcjenjuje SDA govoreći da za njih glasaju nene, djedovi ili kako vi kažete slijepi i nepismeni, nije to baš tako imaju oni itekako jako biračko tijelo, i to nas je u SDP-u potcjenjivanje znalo skupo koštati.

Amire mijenjaj vlast

Niko ne potcjenjuje sda,tajkun plati,mladić/djevojka uzme pare(obično je u pitanje 30 KM) uvede 5 staraca,oko 6,45 poredaju se ko Sardine po selima ispred mjesta za glasanje i uvode starce koji budu dovoženi,kojima je data vreća brašna ili koji paketić,napravljen put,tzv ”posmatrači” akrtivisti tu su ispred biračkog mjesta,smetaju,agitiraju i planski uvode-sda infrastrukturu,korištenje nelegalnih i legalnih metoda,teško je to razbit i da svi izađemo glasamo za nekog drugog-teško.
Ti glasači sda dvije godine jade nema posla nema para a onda pred izbore za vreću brašna,paketić ili po inerciji izaberu opet njih,a uglavnom su jedva srednju završili.
Jedan je problem što opozicije nema!Mnogi su govorili kontra sda a s njima bili ili su sad:sbih,sdp,df,sbb,bps,boss…
Obrazovani gradski narod glasa kontra sda,u gradu 2014 pobjedili DF i SBB,sada se dvije stranke smatraju se slabim.
Ja smatram NS da je nešto novo iako ponekad tijesno sarađuju sa sda,imaju par dobrih incijativa,nismo ih imali u vijeću,probajmo

To sto navodite za glasanje SDA, to su sve legalne metode, niko nikog ne tjera da uzme paket i ode glasati, isto to može raditi i SDP ili bilo koja druga stranka. Od NS nema ništa, bolje glasaj za SDP ili SDA sto je kvalitete u te dvije stranke je. I još nešto za kraj treba se maniti te price grad obrazovan selo kao nije, da je obrazovanosti u Lukavcu nebi izlaznost na izborima bila najmanja.

Taj isti B.M., kako ga nije stid ima primanja više nego načelnik opštine iako je u penziji. Prima pemziju, radi u BSO osiguranju i kao predsjednik Crvenog križa Lukavac prima 800 KM, otprilike on ukupno mjesecno primi preko 2000 KM to zna cijeli Lukavac, sto nedade bar jednu poziciju Memić Adisu,kad je toliki dušebrižnik, zna se ko njega interesuje, nego je za sekretara CK primio estradnog umjetnika O.M. iz Bikodža u stalni radni odnos člana SBB. Jer estradni umjetbici to rade super.