Adis Memić nastavlja svoju borbu: “Pedagogica mi je rekla da nikada neću biti primljen u OŠ Prokosovići”

2 min. za čitanje

Nakon objava medija o konkursu za prijem ložača u OŠ Prokosovići, konkurs je poništen i ponovljen, ali su rezultati, ostali isti.

Formirana je nova komisija jer je prethodnu komisiju činio direktor Esmir Čajić, a koja je najvećom ocjenom rangirala direktorovog brata Mirzu Čajića. Tada je kandidat Adis Memić, diskfalivikovan i pored toga što je prije intervjua ima najveći broj bodova.

Adis se javio našoj redakciji, istakao je da to ipak nije bila nova komisija i da je najvećom ocjenom ponovo ocjenjen direktorov brat:

Intervju je bio i na postavljena 4 pitanja sam dao potpun i tačan odgovor. Pitanja su bila vezana za kotlove i gorivo. Ne znam da li se ocjenjuje znanje ili nešto drugo? Znači, “nova” komisija je ponovo bila ista, Pedagog Esmina Smailović, nastavnica Melika Kovačević Vujanović, i umjesto direktora bio je nastavnik Edis Dugonjić, naravno sve poslušnici Esmira Čajica koje je zaposlio kao nove nastavnike na zadnjem konkursu raspisanom 1.8.2016. godine. a oni su kao znak zahvalnosti morali ocjenjivati po želji direktora. Kazao nam je Adis Memić.

Adis je istakao da mu je Esmina Smailović, inače predagogica u ovoj školi, kazala da on nikada neće biti primljen u ovu školu:

Pedagogica Esmina Smailović mi je kazala da nikada neću biti primljen u ovu školu a razlog tome je moja borba! Naravno, ja sada ulažem žalbu, odnosno moj advokat Nisad Omerović, koji me zastupa u ovom slučaju. Ako ovako nastavi, slučaj će završiti na sudi. Izjavio je Adis Memić.

Mještani Prokosovića su povodom ovog slučaja pokrenuli peticiju protiv nepotizma u OŠ Prokosovići.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
12 komentara