fbpx

Ministar Knežiček posjetio GIKIL

2 min. za čitanje
Posjeta GIKIL-u

Menadžment GIKIL-a organizovao je posjetu četiri GIKIL-ove fabrike kako bi se ministara Knežiček direktno od strane direktora i operatera informisao o stanju proizvodnje i visoko-kvalitetnim proizvodima ove kompanije.

– Želim da Vas ohrabrim i obećam da ću učiniti sve kako bismo zajedničkim trudom umanjili sve prepreke u vašem poslovanju, rekao je ministar Knežiček osvrćući se na probleme koje je GIKIL imao u proteklom periodu. Naime, jedan od najvećih problema koje je kompanija imala bio je štrajk u Željeznicama FBiH u decembru prošle godine koji je ozbiljno prijetio gašenju GIKIL-a i oko hiljadu radnih mjesta u ovoj kompaniji.

Ministar je čestitao Upravi kompanije na odličnim rezultatima koji su ostvareni u posljednje vrijeme kao i na tome što je GIKIL danas pozicioniran kao jedan od najkvalitetnijih proizvođača koksa u Evropi.

– Za oporavak, opstanak i razvoj bosanskohercegovačke privrede neophodna je veća podrška tom sektoru. Ja želim, a imam i snage i volje za to, da u toku svog mandata učinim sve što je u mojoj mogućnosti kako bismo pomogli privredi koja je oslonac kompletnog razvoja, zaključio je ministar.

Ministar Knežiček posebno je čestitao menadžmentu i uposlenicima GIKIL-a koji je uprkos globalnoj ekonomskoj krizi uspio da opstane zahvaljujući prvenstveno Upravi na čelu sa generalnim direktorom Guntupalli Jagannadhamom i hiljadu radnika koji su svojim radom učinili sve kako bi prebrodili krizu. GIKIL je opstao, a danas obezbjeđuje svojim radnicima redovne plate koje su znatno iznad prosječne plate kako u Tuzlanskom kantonu tako i u Federaciji BiH, omogućava posao mnogim bh. kompanijama i izvršava svoje obaveze prema državi.

Da nije samo u jednoj običnoj radnoj posjeti gospodin Knežiček je dokazao tako što je predložio i nekoliko novih ideja koje bi mogle poboljšati poslovanje i proizvodnju u GIKIL, a koje će biti predmet ozbiljnih razmatranja. Jedna od njih je i iznalaženje mogućnosti za proizvodnju organskog đubriva na bazi lignita.

(Sponzorisani članak)

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments