Međunarodni dan studenata i srednjoškolaca

17. Novembra 2009.
1 min. za čitanje

lukavac2Međunarodni dan studenata i srednjoškolaca u svijetu obilježava se 17. novembra u znak sjećanja na velike studentske proteste koji su na ovaj dan 1939. godine održani u Pragu.

Studenti su protestvovali protiv nacističke okupacije, a danas se ovaj dan obilježava od strane svih međunarodnih i nacionalnih studentskih i srednjoškolskih organizacija.

U našem gradu sve je počelo inicijativom predsjednice Vijeća učenika JU Gimnazija Lukavac Maide Dedić koja je ovaj prijedlog iznijela nakon održavanog seminara u organizaciji MREVUK-a (Mreža vijeća učenika kanotna) od kojeg je potekla glavna incijativa i koji je podržao i promovisao namjere lukavačkih srednjoškolaca. Prijedlog je jednoglasno usvojen od svih članova Vijeća učenika, koordinatorice aktivnosti profesorice Mirsade Kuduzović i direktorice škole Fadile Mujkić. Poslije kontakata sa predsjednicima vijeća učenika ostale dvije lukavačke srednje škole krenulo se u organizaciju obilježavanja Međunarodnog dana studenata i srednjoškolaca.

“Lajt motiv” manifestacije koja će se sutra održati u lukavačkom Domu kulture je “LJUBAV”, ljubav koju treba širiti među mladima, ljubav na koju se ponekad zaboravlja, a ne bi smjelo.

Organizator pomenute manifestacije je JU Gimnazija Lukavac, partneri su JU MS Ekonomsko-hemijska škola, JU Mješovita elektro-mašinska škola i MREVUK.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments