Lukavčani spas od vrućina traže na kupalištima susjednih opština

16. Jula 2009.
2 min. za čitanje

Bazen_LukavacNakon što su tropske vrućine zahvatile kako cijelu BiH tako i Lukavac, mnogi naši sugrađani spas od istih potražili su na kupalištima u gradu i okolini. Ipak, posjeta bazenu u Lukavcu ispod svih je očekivanja a glavni razlog tome je kvaliteta vode. Iako je u potpunosti renoviran, olimpijski bazen izgleda poput velike, prljave bare. Tamno-smeđa i mutna voda svakoga ko dođe na kupanje odvratit će od ulaska u bazen, prvenstveno iz zdravstvenih razloga. U neformalnom razgovoru sa osobljem menadžmenta firme „CPM BH“ u čijem je bazen vlasništvu, saznali smo da voda, osim što je mutna, nije štetna po zdravlje ljudi. Uprkos tome veliki broj naših sugrađana spas od vrućina pronalazi na kupalištima u susjednim opštinama. U mini-anketi koju smo sproveli sa lukavčanima koje smo zatekli na tuzlanskoj „Panonici“ i bazenima u mjestu Orahovica (opština Gračanica) saznali smo kako većina njih smatra da je žalosno što pored bazena te  jezera Modrac i Bistarac lukavčani moraju da idu „na kupanje“ u više od dvadeset kilometara udaljena mjesta.

Više informacija o situaciji sa vodom u bazenu imat ćemo naredne sedmice kada smo zakazali sastanak sa osobom zaduženom za odnose s javnošću firme „CPM BH“ a koja je u trenutku naše posjete bila odsutna zbog godišnjeg odmora.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
6 komentara
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Na kupanje u Orahovicu kod Gracanice.Da nije tuzno nasmijao bi se!

Magic

Naravno kad je ovaj novootvoreni bazen prljav , naravno da cu ic kod naska ili na bistaracko jezero …

“Nije stetna po zdravlje ljudi” … hahahah
Pa oni misle da smo mi svi glupi… Zalosno.

Nekada se bazen u Lukavcu, vodom snadbijevao iz jezera preko filter stanice, tom vodom koju koristi cijeli Lukavac,sadasnji “izvor” ne znam ali znam da ovaj spomenuti bazen u Orahovici crpi vodu sa dubine preko 50 metara i moram priznati da je to rzlika.Moze se pretpostaviti da i bazen u Lukavcu crpi vodu iz dubinskih “bunara” obzirom da firma koja gazduje bazenom u svom sastavu ima i uredjaje za busenje dubinskih bunara.Medjutim s obzirom na tlo ispod Lukavca moze busiti 500m ta voda je opet “prljava”

Ne znam da li je to sa prljavom vodom u bazenu iz financijskih razloga ili zbog necega drugog?

Koju kvalifikaciju i koju sposobnost mora danas da ima neko, da bi se ljeti brinuo o svemu, da bi napunio bazen cistom vodom?

Savremeni bazeni otvaraju nova radna mjesta( pa neka ona i sezonska bila).Vjerujem samalo vise truda ljeti bi se tu moglo nesto i zaraditi.Mozda postoje neke birokratske barijere,nisam upoznat sto je to tako,ali je velika sramota.

U svakom slucaju kompliment za Orahovicu ,a veliki ,,samar” za odgovorne iz Lukavca!
Kada se u Lukavcu plivalo,i u PK Galeb vrhunski treniralo,u Orahovici ( ne zelim nekoga da povrijedim)se kupalo po spreckim plicacima.

Magic

ajmo svi na turiju!rijeka je ponovo bistra i cista!!

ja sam bio danas, a planiram da i sutra idem!!