fbpx

Lukavački Anđeli ignorisani od strane Velečasnog Andrije Župarića riječima “Pa i ovdje ste došli!?”

2 min. za čitanje
Sa proslave 150. godišnjice župe Brčko

Jubilej proslave 150. godišnjice župe Brčko iskoristili su i volonteri City Angels Lukavac kako bi pružili vjernicima, svećenicima i ostalim posjetiocima priliku da svoju humanost pokažu na djelu – humanitarnim prilogom za našeg Elvisa Memića, kojem je svaka novčana donacija jedan korak ka ozdravljenju.

Velečasni Andrija Župarić: "I ovdje ste došli!?"

Tog dana je za našeg Elvisa Memića prikupljeno 0 KM, a razlog za ovaj “rekordni” iznos je Velečasni Andrija Župarić, župnik u Lukavačkoj župi koji je tog dana trebao organima obezbjeđenja da potvrdi da volonteri City Angels Lukavac nisu prevaranti a ni varalice, da dolaze iz Lukavca i da sve rade u humanitarne svrhe.

Velečasni Andrija Župarić nije želio ni da se zaustavi, samo je u prolazu poprilično arogantno rekao “Pa i ovdje ste došli!“. Nakon toga su organi obezbjeđenja bili primorani da nas zamole da napustimo proslavu iako je veliki broj vjernika iz Lukavca tvrdio da smo ovdje došli sa pravim razlogom – nažalost, riječi NAŠEG župnika su presudile. ” – ovo je za naš portal izjavio jedan od očevidaca nemilog događaja.

Napraviti lopove i prevarante od humanista koji su potrošili novac i vrijeme da pomognu u ozdravljenju svog brata, rođaka, prijatelja i sugrađana nije ni humano, moralno a ni pošteno – što treba da je glavna osobina jednog vjerskog službenika.

Velečasni Andrija, inače i nastavnik vjeronauke na ovom je času dobio čistu jedinicu. Nadamo se da će mise u lukavačkoj Katoličkoj crkvi sv. Ante Padovanski iskoristiti kao popravni i priključiti se akcijama za pomoć našem sugrađanu.

(SodaLIVE.ba)

Pročitajte: Reakcija Velečasnog Andrije Župarića na ovaj tekst

Podijeli ovaj članak