fbpx

Lukavac: Uskoro izgradnja mreže za vodosnabdijevanje

1 min. za čitanje

Prema riječima Nedima Mujkića koordinatora na projektima sa inostranim partnerima opći cilj projekata je osigurati stanovništvu Lukavca visok kvalitet vode za piće, rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže rješavanje problematike gubitka u vodovodnoj mreži, odvodnja oborinskih voda kao i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za grad Lukavac i okolna naselja.

U toku je i  realizacija projekta Osiguranje pristupa pitke vode na području Općine Lukavac u saradnji sa Češkom  Razvojnom Agencijom.

Trenutne aktivnosti vode se na izradi Glavnog projekta smanjenja gubitaka u vodovodnoj mreži i za rekonstrukciju  vodovodne mreže, kao i izrada Studije za odvodnju i prečišćavanje otpadnih voda.

Češka Razvojna  Agencija i dalje je uključena  u rješavanje problematike vodosnadbjevanja na području naše općine.

Naime, ukoliko bi se pristupilo eksplotaciji ove vode pojašnjava Mujkić zbog dodatnog tretmana voda bi bila znatno skuplja za krajnje potrošače a bilo bi potrebno izgraditi više bunara. Na posljednjem sastanku između  između predstavnika ČRA i općine Lukavac predloženo je od strane općine da se ide u zajedničku aktivnost istraživanja prostora lijeve obale rijeke Spreče Bokavićko Polje i Batare.

Recimo i to da su  u budžetu općine Lukavac predvižena sredstva u iznosu od 600.000 KM za rješavanje problematike vodosnadbjevanja na području Općine Lukavac.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

sve neki mega projekti zanimljivo uvijek pred izbore kao hoce nesto da grade a ovoliko godina jedna te ista stranka na vlasti i nista se ne gradi

cuj voda bi bila znatno skuplja, pa vec je skupa jer je vec placamo ko pitku!

Pitanje za gospodina Nedima Mujkica ima li se u planu raditi nekakva rekonstrukcija vodovodne mreze u lukavcu na potezu od bazena do pruznog prelaza do auto kuce gusic ulica Slatina posto u ovih 28 godina koliko stanujem u ovoj ulici nikad nismo imali pritisak vode da bi mogao doseci drugi sprat kuce sramota ljudi na dolozaju imaju bolji pritisak od nas u ovoj ulici.Sa postovanjem nadam se da ce netko poduzeti neku aktivnost na rekonstrukciji dotrajale vodovodne mreze u ovoj ulici.