fbpx

Lukavac: U toku pojačanih kontrola saobraćaja pronađena opojna droga

2 min. za čitanje

Policijski službenici Jedinice za saobraćaj Sektora uniformisane policije Uprave policije MUP TK su tokom provođenja redovnih aktivnosti na pojačanoj kontroli učesnika u saobraćaju, u dane vikenda (13.10.-15.10.2023.godine) na području Tuzlanskog kantona kontrolisali ukupno 83 motornih vozila.

Osim utvrđenih prekršaja za prekoračenje brzine kretanja, prilikom kontrole izvršeno je i alkotestiranje 53 vozača gdje je utvrđeno da 13 vozača upravlja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, te su isti odmah isključeni iz saobraćaja, dok su tri vozača zadržana u službenim prostorijama Uprave policije MUP TK-a do otriježnjenja. Pored navedenog, sankcionisano je i osam vozača koji su tokom vožnje koristili mobilni telefon. Četiri vozača sankcionisana su zbog učestvovanja u saobraćaju neregistrovanim motornim vozilom.

“Takođe, prilikom kontrole jednog vozila i lica koje je upravljalo vozilom na području grada Lukavac, pronađeno je i privremeno oduzeto 15 manjih pvc. vrećica/folija sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, dok će rad na dokumentovanju ovog događaja nastaviti istražitelji OKP PU Lukavac, pod nadzorom dežurnog Tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona”, navodi MUP TK.

Uprava policije MUP TK-a apeluje na sve učesnike u saobraćaju, kako vozače tako i pješake, da poštuju saobraćajna pravila i propise, u cilju povećanja stepena sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ovi žandari da pronađu nesto. Mogu samo dobitnik tiket u kladari.
Ovako postave radar i zavale se u autu.
Koga mi placamo bogo dragi.