Lukavac: Nezadovoljni građani se okupili ispred zgrade Općine

8. Februara 2014.
1 min. za čitanje

Na skupu je prisustvovao načelnik Općine Lukavac Dževad Mujkić, zajedno sa nekoliko saradnika i vijećnika OV-a.

Okupljeni građani su upoznali načelnika sa svojim životnim problemima a u razgovoru je “palo” i mnogo “teških” riječi i optužbi što ćete moći pogledati u video prilogu koji će biti objavljen u toku dana.

Među prisutnim građanima je bilo nezaoposlenih, demobilisanih boraca, učenika…

Nakon što je načelnik sa svojim pomoćnicima napustio skup, građani su se organizovano u dva autobusa uputili prema zgradi Vlade TK. Skup je protekao bez incidenata.

[youtube id=”1sIeKL0JDkw” width=”620” height=”360”]

Podijeli ovaj članak
9 komentara
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Vidi doktora Djedje kako lize zicugu Dzevdi….. Malo vam doktorske place pa i vijecnicke naknade uzimate, steta sto nije i u Lukavcu puklo!

I vi ste isti svi u NASOJ opstini i vas treba sve istjerati, uhljebili ste se tu u te fotelje, Nacelnik zaposljava koga on hoce u firmama na opstini, VI kazete da ne mozete raditi po zakonu vi ste ti koji ste tu 10 godina…vi kupujete glasove i cuvate kriminalce i radite u sluzbi RODBINE a ne u sluzbi NARODA….Dobro razmislite sta cete i kako cete u buduce, vidite sta se desava mogli ste to biti i via MI narode opet glasajmo za SDA SDP  ZABiH HDZ, nije bitna lista koju oni daju nego je bitno ko upravlja njome

ne boli narod niti glad niti nezaposlenost boli ih korupcija od najnizih nivoa vlasti , boli ih diskriminacija , boli ih sto ni doktoru nemogu otici a da se sa time ne susrecu , boli ih sto demobilisani borci nemogu dobiti posao a zet predsjednika mjesne zajednice moze poceti raditi u Komunalnom, boli ih sto vijecnici mogu dobiti plac u Lukavcu, nepovratne kredite, plastenike , i sto mogu zaposliti clanove svoje u Komunalno, Dom zdravlja, P.K Sikulje, sto se to zna a niko nista ne poduzima . A onda kada narod uzme pravdu u svoje ruke nazivate ih huliganima . NAROD ZNA cimi mi se kao poznata parola , pa vi ste gospodo izgleda ovo i predvidjeli svaka cast

dzevdo je puno postigao za selo lukavac skoro je postao grad a ovaj borac iz betmena i skrpiona kafica naj jaci njemu treba dati samo flasu

Pa šta vi hoćete sad sa ovim protestima? Ko je izabrao Dževada Mujkića? Vi gospodo, Vi koji ste  prodali svoj glas za 20 KM, omladina koja je trčala na sve strane uvodeći ljude koji su nesposobni sami da glasaju. Nosali ste papiriće na izborima i molili svoje građane da glasaju za SDA stranku, za Dževada! Pola njih koji su stojali taj dan na protestima prodali su svoj glas za 20 KM, odvlačili i dovlačili stariji narod do glasačkog mjesta a usput su ih ubjeđivali za koga da glasaju. Ovo nam se dešava zato što smo mi tako htjeli. Imali smo pravo da biramo novog načelnika nismo htjeli. Jer nedaj Bože da dođe druga stranka na vlast osim SDA ili načelnika Mujkića jer pobogu SDA JE “muslimanska stranka” kako kažu stariji. 

Pa šta vi hoćete sad sa ovim protestima? Ko je izabrao Dževada Mujkića? Vi gospodo, Vi koji ste  prodali svoj glas za 20 KM, omladina koja je trčala na sve strane uvodeći ljude koji su nesposobni sami da glasaju. Nosali ste papiriće na izborima i molili svoje građane da glasaju za SDA stranku, za Dževada! Pola njih koji su stojali taj dan na protestima prodali su svoj glas za 20 KM, odvlačili i dovlačili stariji narod do glasačkog mjesta a usput su ih ubjeđivali za koga da glasaju. Ovo nam se dešava zato što smo mi tako htjeli. Imali smo pravo da biramo novog načelnika nismo htjeli. Jer nedaj Bože da dođe druga stranka na vlast osim SDA ili načelnika Mujkića jer pobogu SDA JE “muslimanska stranka” kako kažu stariji. Mislite divljati sad, razbijati, prijetiti?! Kome?? Vi ste tog čovjeka postavili tu, dizali ga do neba, šta je sad? Samo uništavajte ako misliti da je to rješenje za sve. Šta ćete postići time? Ko god novi da dođe moraće to srediti a kako, odakle? Iz svog džepa je li? Hejjj moj narode, hej moja Bosnoo jadna.

Sve prozore su porazbijali, bacali kamenje na policajce i palili naše institucije su političari radili svaki puta kada su zapošljavali svoje, davali poslove svojima, blokirali one koji “nisu njihovi”, postavljali nepismene i bahate uprave, ministre, direktore, itd. Od njih treba uzeti imovinu i obnoviti ono što su tako dugo uništavali…., ostace opet para da napravimo puno toga…..A što ovi funkcioneri ne braniše svoja radna mjesta kao radnici Dite itd…  Pametan svijet je ovo vidio daleko prije, samo se sada licemjeri čude kako, ovo da nam se desi.

Općinsko vijeće gdje SDA zajedno sa SBiH i SDP strankom čine većinu izglasali su da svaki vijećnik ima 500 KM  za jedno zasjedanje mjesečno. SRAMORA… u Lukavcu je biti vijećnik BIZNIS kao i politika na svim nivoima vlasti. Ukinuti naknade vijećnicima i obnašati poziciju vijećnika isključivo na volonterskoj osnovi pa da vidimo ko je ustvari tamo radi dobrobiti općine i društva a ko radi naknade. Jadna je općina i drištvo gdje je biti vjećnik zanimanje…. pa ovako sramitno ponašanje tobože političara je i dovelo do bunta.SRAMOTA

U našoj državi zanimanje je biti političar od nivoa mjesne zajednice pa do vrha države. Općinski vjećnik ima porimanje od 400 do 500 KM a zasjedanje općinskog vjeća je jednom mjesečno. Znači općinski vjećnik za jednu sjednicu od 5 sati zaradi 500 KM što je 100 KM za jedan sat…. Nije ni čudo što životima brane vlast. Zbog ovakvih razloga je došlo do socijalnog bunta….Moralno je očekivati da se vjećnici odreknu paušala na sledećoj sjednicu i da se solidarišu sa neimaštinom i glađu koja trese općinu, kanton kao i državu i dokažu da su prestavnici naroda. od svoje avlije treba sređivati stvari.