fbpx

Župnik Miodrag Brkan uputio čestitku povodom pravoslavnog Uskrsa

1 min. za čitanje

Župnik Župe svetog Ante Padovanskog u Lukavcu, velečasni Miodrag Brkan, povodom velikog blagdana pravoslavnog Uskrsa uputio je čestitku koju prenosimo u nastavku:

Poštovani vjernici Pravoslavne vjeroispovijest!

Uskrsna poruka nije samo radosna poruka o Isusovu uskrsnuću. Ona je i radosna poruka o našoj mogućnosti da suuskrsnemo zajedno s njim! Zato je ona istodobno i poziv, poziv na obraćenje, poziv na promjenu života. To je najprije poziv nama kršćanima da vjera u uskrsnuće Isusa Krista, koja je temelj naše kršćanske vjere na kojemu sve stoji ili sve pada, postane preobražavajuća snaga našega života.

Vjera u Isusovo uskrsnuće treba nas učiniti novim ljudima. Trebamo postati novi muškarci i žene, muškarci i žene suobličeni slici Isusa Krista uskrsloga. Tad naša vjera u uskrsnuće Isusa Krista može postati i poziv svima drugima, onima koji još ne vjeruju, da i oni otkriju onu ljubav kojom smo od Boga ljubljeni i po kojoj i mi postadosmo ‘rod izabrani, kraljevsko svećenstvo, sveti puk, narod stečeni da naviještate silna djela Onoga koji vas iz tame pozva k divnom svjetlu svojemu'(1 Pet 2, 9).

Neka vam je sretan i blagoslovljen Uskrs 2023 godine!

vlč. mr. sc. Miodrag Brkan, župnik

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments