fbpx

Zeleni turizam na plavom Modracu

1 min. za čitanje

Naziv takmičenja je “Turistička tržnica”, a učesnici posjetiteljima predstavljaju turističku destinaciju mjesta iz kojeg dolaze, a oblik turizma i temu sami biraju. Žiri i publika ocjenjuju njihove sposobnosti animiranja, prezentacije i uspješnost u predstavljanju lokacije koju su izabrali. Učestvovalo je  16 ekipa iz BiH i susjednih zemalja.

Nakon što su prošle godine predstavili “Biciklistički vikend na jezeru Modrac”, ove su se godine učenici Turističke škole Lukavac odlučili za temu “Zeleni turizam na plavom Modracu”. Za to su se prethodno pripremili, a svoja su usmena izlaganja potkrijepili odgovarajućim plakatom i drugim promotivnim materijalom. Među mnogim prisutnim tako su pobudili veliko interesovanje za naše jezero i općinu.

Ovaj zajednički nastup školskog tima i tima “Bike Tour” Lukavac podržali su i pomogli: Općina Lukavac, Hotel “Senad od Bosne” Prokosovići i Centar za ekologiju i energetiku Tuzla.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

DOVOLJNO JE PROCITATI NASLOV I ZNATI KO STOJI IZA NJEGA, SACICA LJUDI KOJA JOS UVIJEK VIDI BUDUCNOST I NAPREDAK NASEG SVEGA VISE SAMO NE PLAVOG MODRACA I NADA SE DA CE MU VRATITI NEKADASNJI SJAJ A OSAKACENOM DRVECU DUSU KOJU NEMARNI GRADJANI NEMILICE UZIMAJU. TA SACICA POSTALA JE SLAMKA SPASA ZA KOJU SE MOGU UHVATITI SVI KOJI ZELE DOBRO NASEM MODRACU. HVALA VAM LJUDI, VAS GLAS CE SE NADAM SE DALEKO CUTI.

sve pohvale