fbpx

Zašto je Lukavac najzagađeniji grad u BiH? [VIDEO]

0 min. za čitanje

Veliki zagađivači ispuštaju tone otrovnih plinova na dan. I dok građani upozoravaju na ovo stanje, vlasti za sada uglavnom šute. Više u video prilogu iz emisije Crta, emitovane na BHRT, 9.11.2015. godine.

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

I ne treba ništa bolje ni Lukavčanima, a ni ostatku Bosne Hercegovnine. Pa narod je tako htio. Dobio je zlatne kašike, samo onaj što im ih je obećao zaboravio je da kaže da će s njima jest govna. Sam narod želi ovako da mu bude. Pa eto mu. A kada se organizuju demonstracije, treba ih organizovat protiv naroda, koji će na narednim izborima ponovo glasat za sopstveno istrebljenje. Svoje i svoje djece. Aferim narode.

Pošto se političari “ne miješaju u politiku”, narod ćuti i trpi
hohštapleri ,tipa Mittala, koriste šansu da na lagan način
uvećavaju svoje ogromno bogatstvo.
Onda kada političari postanu odgovorni i počnu da se ozbiljno
odnose prema biračima i građanima, i počnu “da se miješaju u politiku”,
što im je i posao,tek tada će se steći uvjeti da se Mittalima i “Mittalčićima”
stane u kraj, Onda će i Lukavaćani prodisati i biti svoji na svome.
Ali, nikada više kao u Titinoj državi !
Nadam se da je to već postalo jasno.

De mi samo objasnite kako je Lukavac GRAD dokle vise da pisete takve statuse Grad ..

bio jednom jedan grad a taj grad se zvao Lukavac u njemu se zivjelo ukomunistickom mraku, a danas se zivi u svjetlosti koja stize sa svih strana.posle duze vremena sam obiso moj rodni grad pa sam pomislio da sam zaluto ulice prekopane,smece na sve strane,parkirana kola po trotoaru,veliki red na petrakui da ne nabrajam vise, sto se tice cistine zrako o tome nemam komentara.

“Nelo iz mase” neka si nam rekao da Lukavac nema status grada,i neka si nam skrenuo paznju jer to nam je sada najveci problem. i bolje ti je sto si se sakrio u masu .tu i ostani da se nezna ko si “građane”

u Bangledesu je trenutno najcistiji zrak…..pa,ko ga treba…..bujrum!

Da se samo prisjetimo (@ Milenko), KHK (Koksno-Hemijski-Kombinat, kako se zvao prije Global Ispat-a) je bio sagrađen davnih 50-tih, za vrijeme Tita a mnogo prije Mittala u istom obliku u kome je i danas (manje-više)…poenta je da je ovo isto trovanje postojalo i prije rata a vala i tokom Titove vlasti… sjećam se prilike par godina prije rata (joj, koja je ovo vremenska referenca ¨prije rata¨) išao na praksu u tehnički centar kod koksare i u jednom momenta i ja i par drugih koji su se zadesili na cesti popadali na asfalt i počeli se tušiti! To je potrajalo svega par sekundi ali je je bilo gadno! Tek naveče keže meni moj stari, bivši laborant u KHK, ¨…danas nam iscurilo malo, par litara malo, tečnog amonijaka ali su kao eto to malo sanirali!¨…par ljudi zavrsilo u bolnici a ja skoro crko na cesti… na kraju krajeva, Lukavac kao naseljeno mjesto se formiralo OKO postojeće industrije, prvo Fabrike Sode kao najstarije a onda i cementare i KHK… jbg. tako je kako je…e sad, to što narod ne radi ništa po tom pitanju (mislim da se to ekološki reguliše) to je ¨Zagađeni¨ lijepo sumirao, a posebno što vlast za šaku eura gleda na drugu stranu i u isto vrijeme se truje zajedno sa svima ostalima pa većinu tih eura potroši kod Fetija u apoteci…e to je posebna priča ….