Voda sa 6 javnih izvorišta i česmi na općini Lukavac nije za piće!

7 15.236

Voda sa 6 javnih izvorišta i česmi za mjesec mart 2017.g., kako je utvrđeno od strane Higijensko – epidemiološke službe Doma zdravlja Lukavac, ne odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. glasnik BiH broj 26/10 i 32/12).

Na kaptiranom izvoru „Muharemage Kunosića“ u MZ „Bistarac Donji, javnoj česmi „Aidina voda“ u MZ Lukavac Grad, kaptiranom izvoru „Živac“ u MZ Bokavići i kaptiranom izvoru „Jusufova voda“ u MZ Orahovica, izolovana je koliforna bakterija Enterobacter speces, te nalaz izdat 10. marta 2017.g., ne odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. glasnik BiH broj 26/10 i 32/12).

Na kaptiranim izvorima kod prodavnice „Han“ u MZ Huskići i „Barutni“ u MZ Lukavac Mjesto, izolovana je koliforna bakterija Citobacter speces i nalaz od 10. marta 2017.g., ne odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. glasnik BiH broj 26/10 i 32/12).

Nalazi izdati 10. marta 2017.g., za vodu sa  bušenog bunara „Selo mira“ u MZ Turija, te kaptiranim izvorima – javnim česmama: „Petrak“ u MZ Lukavac Grad, „Brodić“ u MZ Bistarac Donji, „Majdan“ u MZ Modrac i „Petrak“ u MZ Bistarac Donji, odgovaraju Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (Sl. glasnik BiH broj 26/10 i 32/12).

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mira

Rezultati ispitivanja bi se morali što ranije objavljivati, znači već 11 dana pijemo vodu za koju nismo znali da je zagađena.

Mira

Rezultati ispitivanja bi se morali što ranije objavljivati, znači već 11 dana pijemo vodu za koju ne znamo da je zagađena.

Istina

Jedino nam preostaje nam da pijemo vlastitu mokracu… Gradska voda je industrijski otpad, izvori ne mogu biti gori.

lukavac_u_srcu

Zna li neko gdje je ovaj izvor Muharemage Kunosića

CHE

Na Danici. Sa druge strane mezarja.
Popiješ malo i pokoji bubreg od rahmetlije.

Milenko Blagojević

Nema zemlje, nema vode
nema zraka ni slobode…

Miki Maus

Rezultati kasne. Za to vrijeme možemo dobiti epidemiju. Gdje su rezultati analize gradskog vodovoda? Ovo je totalno neozbiljno od javnih službi.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x