fbpx

Vlada TK obećala pomoć u rješavanju aktuelnih problema Sisecam Soda Lukavac

1 min. za čitanje

Na poziv menadžmenta Sisecam Sode Lukavac, delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, na čelu sa premijerom Begom Gutićem, danas je boravila u posjeti ovoj kompaniji. Razgovarano je o problemima sa kojim se Sisecam Soda susreće i u kojima bi im Vlada mogla pomoći.

Riječ je o cijeni prevoza u željezničkom saobraćaju, obezbjeđenju kontinuiranog snabdjevanja ugljem i o cijeni koštanja osnovne sirovine u proizvodnji sode – slanice. Iz Vlade Tuzlanskog kantona su obećali pomoć u rješavanju ovih problema jer je riječ jednom od najvećih izvoznika na području FBiH.

Konkretno smo se dogovorili da u narednom periodu organizujemo jedan sastanak sa premijerom Novalićem, obzirom da se radi o dva problema u nadležnosti federalne Vlade tj. obezbjeđivanju potrebnih količina uglja i cijeni koštanja željezničkog transporta. A kada je u pitanju problem cijene koštanja slanice, zaduženja je dobio ministar Mićanović, koji će zajedno sa menadžmentima Rudnika Soli i Sisecam Sode izanalizirati trenutnu situaciju i predložiti eventualna rješenja“, objasnio je premijer Gutić.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

A razvojni tim Opštine Lukavac koji je Lafinaš formirao ništa!? E pa ne može to tako gdje je Jasminka dvoguza hoćel se ona uključit u problematiku uglja sa Delićem prvim rudarom Opštine, al poslije rudara Hamzića? Ništa Vi nećete moć je bez nje nema priče! Poslije će Vas Soda častit jednodnevnim izletom na Bijelo more da se osunčate i naparite! Koja Farsa u tri p.m!. Traže pomoć- a ostvarili u 2016 godini čiste dobiti oko 36 miliona KM!!! Sad pizde daj jeftiniju slanicu i prevoz željeznica. Nek Vam Lafinaš sredi jer on je dobar sa Zuhdijom i pravi s njim Željezničke prelaze ima čojk veze. Koga vi “Sodari” zajebavate!? Riješite pitanje crne taložnice i Bijelog mora PRVO! Riješite pitanje ne pokretanja kotlova 2 i 3 kada Vam Vaš “NOVI” skupocjeni kotao Br.8 stane svake sedmice, pa onda tražite pomoć mamu Vam lopovsku!

Nemoj tako, Turci su nasa “braca”. Oni su tu jer nas vole i da nam pomognu, a ne da broje 36 miliona profita i da nas truju kao miseve.

Privatna kompanija ucjenjuje vladu za jeftiniji ugalj i zeljeznicki prevoz. Bravo, samo derite glupe Bosance.

Bego Gutic moze doci u Sisecam Soda da rjesava tzv. “probleme” a nemoze doci da rjesava prave probleme u Koksari Lukavac.