fbpx

Vlada TK finansira sanaciju i rekonstrukciju platoa ispred OŠ Lukavac Grad

1 min. za čitanje

Nakon što je prije nešto manje od mjesec dana na vanrednoj sjednici Vlade TK usvojen Program kapitalnih investicija u ukupnom iznosu od cca 8,5 miliona KM, najviše sredstava, oko 3,4 miliona KM dodijeljeno je u oblasti obrazovanja kroz razne vrste investicija, projekata i radova na školskim objektima širom Tuzlanskog kantona.

Iznos od ukupno 436.400,00KM odobren je za škole sa područja Grada Lukavca. Vlada Tuzlanskom kantona, na čelu sa premijerom Irfanom Halilagićem osim ovom raspodjelom, ponovo podržala rekonstrukciju Osnovne škole Lukavac Grad.

Ovog puta Vlada će finansirati sanaciju i rekonstrukciju platoa i pješačkih staza na području škole i školskog dvorišta.

Prilaz školi je vremenom dotrajao i u ozbiljno narušenom stanju, a zbog sigurnosti učenika, nastavnog osoblja i uposlenika škole potrebna mu je rekonstrukcija. Vlada Tuzlanskog kantona ovaj projekat finansira sa nešto više od 55.000,00 KM.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ah sto forsirate ovog halilagica, dok sam ga slusao u predizbornoj kampanji mogao sam zakljuciti da nije nista drugo nego SDA marioneta, dugovjecni “plan” SDA da pokaze narodu kako su pogrijesili sto su ih kaznili na predhodnim izborima nece upaliti, morate nadoknaditi 20 godina vladavine u kojoj NISTA uradili niste