fbpx

Vlada TK će pomoći GIKIL-u u prevazilaženju teške situacije

1 min. za čitanje

Kako je istakao gospodin Mitall, GIKIL se nalazi u teškoj situaciji, što je između ostalog posljedica stanja i pada cijena na svjetskom tržištu i berzi čelika, ali i problema u vezi sa određenim potraživanjima, s kojim se direktno suočava KHK. Zbog vlasničke strukture, odnosno udjela KHK u GIKIL-u ovaj problem se može prenijeti i na GIKIL, istaknuto je danas.

Premijer Gutić je, unatoč svim problemima, insistirao i u prvi plan istakao neophodnost očuvanja oko 1.000 radnika zaposlenih u GIKIL-u, “jer, iako su profit i poslovanje u fokusu dijela privatnog kapitala, Vlada Tuzlanskog kantona mora voditi računa o svakom radnom mjestu koje ima”.

Premijer Gutić je ponovio i stav Vlade sa prethodnog sastanka, koji je održan krajem aprila ove godine, da će Vlada sa svoje strane u narednom periodu, pomoći da se deblokira rad Nadzornog odbora GIKIL-a, a sve kako bi se prevazišle poteškoće i nastavilo poslovanje Društva.

Osim premijera Gutića, današnjem sastanku su u ime Vlade TK prisustvovali resorni ministar Srđan Mićanović i savjetnik premijera TK Miralem Nuhanović.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments