fbpx

Vijećnici se za Novu godinu počastili sa dva paušala i od građana uzeli više od 9.000KM

2 min. za čitanje

Predsjedavajući Općinskog vijeća Lukavac Mehmed Suljić za zadnja dva dana 2019. godine zakazao je dvije vanredne sjednice Općinskog vijeća Lukavac.

Danas su vijećnici raspravljali o razmatranju Prijedloga i donošenje Izmjena i dopune Budžeta Općine Lukavac za 2019. godinu, dok će vijećnici sutra razmatrati Prijedlog i donošenje Budžeta Općine Lukavac za 2020. godinu sa Okvirnim planom za 2021. i 2022. godinu, kao i donošenje Odluke o privremenoj dodjeli komunalne djelatnosti obavljanja javnog prevoza u općini Lukavac

Vijećnik Adem Mahovkić (SDP) se usprotivio ovome i zatražio da vijećnici ponašaju domaćinski, da se sjednice spoje u jednu i da se ne troše sredstva građana ili ako će biti održane dvije sjednice, da jedna sjednica bude “gratis”.

Protiv ove odluke, u koje ubrajamo i suzdržane, glasali su vijećnici SDA, novoformiranih Socijaldemokrata BH, Stranke za Bosnu i Hercegovinu, LDS i nacionalnih manjina.

Za prijedlog da se isplati jedan, umjesto dva paušala bili su vijećnici SDP, DF, PDA i SBB-a.

Ovo je četvrta vanredna sjednica u mjesecu decembru, a vijećnici su od toga inkasirali po 600KM ili ukupno 18.600KM.

Današnja sjednica je trajala oko 60 minuta i to je građane opštine Lukavac koštalo 4.650KM, sutra je na programu nova sjednica i novih 4.650KM u džepu vijećnika.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
15 komentara
Subscribe
Notify of
15 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Tako i treba vijecnici,ogulite svoje ovce koje vas -podrzavaju ,i glasaju zavas,–BRAVO VIJECNICI.

I još jednu sjednicu za raspravu o povećanju paušala. U Živinicama je milja paušal.

Mecu vam bez lubrikanta

Traziti sledeci zakon:
Niko od zaposlenih vijecnika ne smije primati naknadu za Vijece buduci da nije prisutan na radnom mjestu za koje vec prima platu.
Nezaposleni vijecnici bi trebali biti jedini koji imaju pravo na naknadu od Vijeca.

Potpuno isprsvno

SretnuNovu godinu vijećnicima i da Paušala potroše kod Fetija apoteka neznam kako se sada zove .

“Za prijedlog da se isplati jedan, umjesto dva paušala bili su vijećnici SDP, DF, PDA i SBB-a.”
Grdjani,biraci,sjetite se ovoga kada budete u rukama imali glasacke listice !
Nagradite principijelnost,nagrdite grabez !

“Vijećnik Adem Mahovkić (SDP) se usprotivio ovome i zatražio da vijećnici ponašaju domaćinski, da se sjednice spoje u jednu i da se ne troše sredstva građana ili ako će biti održane dvije sjednice, da jedna sjednica bude “gratis”.
Ademe Mahovkicu, druze, ostao si dosljedan sebi i svojim socijaldemokratskim korijenima. Zasluzujes za ovaj prijedlog sve pohvale.Jednostavno-VELIKO BRAVO !

“Protiv ove odluke, u koje ubrajamo i suzdržane, glasali su vijećnici SDA, novoformiranih Socijaldemokrata BH, Stranke za Bosnu i Hercegovinu, LDS i nacionalnih manjina.”
“Principijelna koalicija” za deranje naroda i glasaca .

I sta sad…? Pa to su sve ista govna. Ako mislis da nisu pitaj te “patriote” ko bi od njih bio spreman biti u vijecu bez pausala. Bog dao svi su sa radnog mjesta dosli na sjednicu OV. Cemu onda dupla plata?

sta reci koju posluku porati kad smo dopustili da eleganci bude predsjednik vijeća. Zna se gdje je sakupljačima otpada mjesto. Aferim SDA i SRETNA NOVA GODINA GUBA*I!

Neka je Hajrudin Hodzic uzeo pausal kao i stimulaciju u GIKILu, za nerad.
Nije ni cudo sto nam drzava propada kada nesposobni sjede u Opcinskom vijecu.

Zasluzili su,obecali nam da ce hapsit Fasiste kako su ih oni zvali a oni njima peru Dureta..
SD je zasluzio 10 za izbornu prevaru

Ko nam predsjedavajući nije ničudo

Pa dokle vise..gledaj samo ovog SBB, oboje glasali za sjednicu umjesto da se pare utrose u neke prece stvari, doniraju javnoj kuhinji npr., ali ne ne mora niko drugi zivjeti, samo mora biti dobro za njihove guzice. Stid i sram nek vas bude, i sve ostale koje su glasali za sjednice. Za jedan mjesec uzeli ste 600 KM gradjana ove opstine, to su necije dvije penzije. SRAMOTA.