fbpx

VIJEĆNICA i doktorica Sedija Arapčić nova/stara v.d. direktora Doma zdravlja Lukavac

2 min. za čitanje

Nakon što je Mirza Kurtić podnio ostavku na mjesto v.d. direktora Doma zdravlja Lukavac, dva mjeseca od imenovanja, ova ustanova se vraća na staro.

Kako nezvanično saznajemo, Upravni odbor u petak je održao sjednicu i imenovao doktoricu i vijećnicu Sediju Arapčić za novu/staru v.d. direktora Doma zdravlja Lukavac.

Podsjećamo da je dr Arapčić prethodno dvije godine bila na funkciji vršiteljice dužnosti direktora. Nakon toga je raspisan konkurs za direktora na mandat od 4 godine, ali gradonačelnik Edin Dedlić nije bio saglasan da to bude dr. Jasmin Alić, jedini kandidat koji je ispunio uslove. Konkurs je poništen i postavljen dr. Mirza Kurtić na poziciju v.d. direktora.

Gradonačelnik Edin Delić je tada izjavio: Nisam dužan obrazlagati svoje odluke, ali dr. Alić ne bi odgovorio zadatku. Osnovni razlog je to što je on član Gradskog vijeća, koje je nadležno da raspravlja o izvještajima o radu te zdravstvene ustanove, ali i imenuje Upravni odbor.

Odma da kažem da to što je neko vijećnik nije protuzakonito da bude i direktor. Ali za mene je to direktan sukob interesa i ja mislim da to treba prestati što prije. Već danas direktor ne sjedi ovdje (op.a. dr. Mirza Kurtić). Već smo stali s tim. Ko god želi da vodi javnu ustanovu, nek se ne prijavljuje na izbore, nek ide i vodi javnu ustanovu. Ko hoće da ide na plakate i da pacijente lobira, neka se ne hvata pozicije Dom zdravlja, izjavio je gradonačelnik Delić na sjednici GV.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sebija nije član OV može biti bože moj dragi ništa ni sa čim.

Zena samo ubola stranku. Ne mora ni doktorica i vijećnica da bude.