fbpx

Uposlenici Doma zdravlja Lukavac ODBILI da učestvuju u štrajku upozorenja

1 min. za čitanje
Dom zdravlja Lukavac za vrijeme štrajka

Razlog njihove iznenađenosti je činjenica da su morali produžiti svoje radno vrijeme:

Mi, uposlenici Doma zdravlja Lukavac smo ogorčeni najavom štrajka upozorenja sa početkom u 12 sati. Naime, poznato je da naše radno vrijeme sa pacijentima završava u 11 sati i zbog štrajka smo bili prisiljeni ostati na poslu čak 60 minuta duže nego što smo sami sebe (i pacijente) navikli. Zbog toga smatramo da je od sindikata bahato najaviti polusatni štrajk bez konsultacije sa nama. Izjavio je Šemso Bahatić, uposlenik Doma zdravlja Lukavac, te dodao:

Zaista nam nije potrebna reforma, jer nama je i sada više nego dobro. Naše radno vrijeme je do 11 sati, a toliko smo posvećeni pacijentima da poslije radnog vremena sa njima radimo u svojim privatnim ordinacijama. A sve u korist obostranog zadovoljstva. 

*Tekst je satiričnog karaktera

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Jel ovaj Bahtic ovo stvarno govori ili se zajebava/oprostite/ jer nemogu svatiti da Dom zdravlja radi do 11 sati.Ako je tako onda netreba strajk Medecinara nego napad Gradzane na Dom zdravlja svim mogucim orudzem i sve rastjerati i ostaviti bez posla .A dovesti postene radnika koji ce brinuti o zdravlju gradzana.
Necuveno od jednog covjeka ako je covjek koji treba da vodi brigu o zdravlju ljudi.
U zivotu sam svasta cuo i vidio ali ovao jos nikada
Pozdrav

e jeste vise dosadni s ovom satirom

…sve to treba rastjerati i dovesti ljude koji hoče da rade….pa mi smo im napravili dom zdravlja i bile su donacije…šta više hoče…????!!!!