“Uhljebljivanje” dobilo epilog: Ko je “rasturio” konkurs u Domu kulture Lukavac?

2 min. za čitanje
Foto: Facebook
Foto: Facebook

22. Decembra 2018. godine pisali smo o konkursu koji je raspisan za prijem 3 nova uposlenika tj. uhljebljivanju SDP-ovih kadrova u Centar za kulturu Lukavac.

Danas su objavljeni rezultati pismenog dijela ispita na kojem su članovi jedne stranke, tačnije SDP-a “briljirali i rasturili”.

Naime, komisija do čijih imena nismo uspjeli doći, danas je po završetku testiranja, pregledala i ocijenila pismene ispite.

Za radno mjesto „Voditelj kongresne djelatnosti i koordinator za rad sa nevladinim sektorom i međunarodnu saradnju” “rasturila” je Mina Frljanović (SDP), profesorica biologije, uposlenica u kabinetu načelnika Općine Lukavac, Edina Delića. Frljanovićka je prošle godine primljena na ovu funkciju na period od tri mjeseca. Iako na platnoj listi Centra za kulturu, obavljala je poslove u Općini Lukavac, na zahtjev načelnika Delića. Frljanovićka je uradila ispravno svih 10 pitanja na pismenom dijelu testa i jedina stekla uslove za intervju.

RADNO MJESTO: SEKRETAR

Prema Odluci UO Centra za kulturu, na radno mjesto “Sekretar” mogli su se prijaviti svi koji su završili fakultet bilo kojeg smijera, a ne društvenog što je praksa u normalnom i civilizovanom svijetu.

Kao i Frljanovićka i Amra Đuzić je član SDP stranke, studirala je na Filozofskom fakultetu i ostvarila je maksimalan broj bodova na pismenom ispitu i jedina stekla uslov za intervju. Đuzićka je bila dugogodišnji član SDU-a, ali je prije nekoliko godina prešla u SDP. Radila u kompaniji Menprom na mjestu komercijaliste.

Đuzićka je također, prethodno bila postavljena za predsjednicu privremenog UO Centar za kulturu od strane načelnika Edina Delić. Napominjemo da je od augusta 2018. godine ova ustanova bez Upravnog odbora.

U narednim danima ćemo objaviti tekst o konkursu u JU Radio televizija Lukavac koji je bio nepoznanica i pojedinim uposlenicima te ustanove.

Također, naše građane ćemo izvještavati o svim budućim zapošljavanjima u javnom i državnom sektoru. Jer građani su ti koji biraju.

Podijeli ovaj članak
63 komentara