fbpx

U Lukavcu postavljene “pametne” klupe

1 min. za čitanje

Prije nekoliko dana u ulici Branilaca Bosne postavljene su „pametne“ solarne klupe.

Riječ je o klupama koje korisnicima omogućavaju USB i bežično punjenje (mobilnih telefona, tableta i laptopa). Klupa ima bezbroj mogućnost kao Bluetooth povezivanje, internet vezu, Bluetooth zvučnik, svjetlo, hlađenje tokom ljetnih dana, ali nije poznato da li su iste još uvijek u funkciji.

Konstrukcija klupe izrađena je od nehrđajućeg čelika i PVC plastike, širine 160cm, visine 50cm i širine sjedišta 45cm, težine 46kg.

Uređaje je moguće puniti tokom cijelog dana, zahvaljujući sunčevoj energiji koju solarni paneli provode do baterija. Višak energije pohranjuje se i omogućava nesmetan rad do čak deset dana u slučaju loših vremenskih uslova.

Podijeli ovaj članak
14 komentara
Subscribe
Notify of
14 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Treba prvenstveno pitanje pitke vode da se rijesi. Imamo prljavu vodu iz slavina. Jos prljaviji ves poslije pranja sa nazovi pitkom vodom i mulj u posudi se moze vidjeti ako sipate vodu u neku posudu i cekate nekoliko minuta. Voda nije ni za wc preporucljiva. O tusiranju sa ovom nasom vidom iz gradskog vodovoda da i ne pricamo. Molim vas uklonite sa racuna za vodu rijec ” pitke” . Dovoljno je da pise utrosak vode. Mi imamu pitku vodu kao Jala u proljece. Zato treba da se gleda sta je prioritet a ne pametne klupe.

Lijepo, lijepo, a da li Vi za nešto pametno trošite novac? Samo ste dvije klupice stavili za Bog zna koliko novca. Od fabrika se gusimo, nemate novac za filtere a eto imate za pametne klupe koje nam pune telefone. I nije mi jasno što ste u novembar stavili te klupe kojima treba solarna energija, svejedno neće biti sunca.

Lijepo su postavljene na najprometnijoj i najzagađenijoj raskrsnici u Lukavcu. Da čovjek lijepo sjedne i nadiše se najšugavijeg zraka u Evropi. Teško je reći jesu li pametnije klupe ili nesposobni paraziti na vlasti koji kupuju ovaj kič dok su u Lukavcu zemlja, voda i zrak prljaviji od indijske kanalizacije.

Moze li nekako da se nesto ulozi i u malo starije dijelove grada? Pa nije Lukavac samo Bremen Plac. Dok ostali dio Lukavca ostaje u stilu 60 tih godina i nije nista uradjeno godinama u Bremen Plac se ulaze non stop. Valjda svi gradjani Lukavca treba da budu tretirani isto. U nekim dijelovima cak ni ulicna rasvjeta ne radi a tamo se stavljaju pametne klupe. Svasta….

Zalosno je to da je lukavackoj raji zanimljiva klupa i svjetlece drvce, a sto nacelnik krade na svemu i obogati se, sto se disat ne moze u ovoj rupi to nije problem.

Izvinite samo da pitam.moze li se na njima sjedit

Sad ce ti -PAMET,dolaziti iz Guzice.

Ako su ih postavili blizu policije misleci da su tu sigurnije grdno su se prevarili.

Grad i mz nemaju pitke vode a lafinas izmislja toplu vodu

Imaju li klupe you tube?

Bilo bi lijepo da se i drvo srece stavi na neki podijum ili da se okolo pokocka. Kad se vec narod toliko slika pored njega, da ne gazi po blatu, pa onda opet na setaliste.

Ako je netko i pomislio da će nakon izbora,On promijeniti kajdu,grdno se prevario.Ostao je doslijedan sebi i izbornoj paroli:”Dovršimo započeto”,biva da Lukavac ne prodiše,nego da se guši u populističkim parolama,uličnoj bižuteriji,otrovnim maglama i nezdravoj vodi.
Započeto će biti dovršeno.Lukavac će biti “dovršen” i “ovjeren”…

Napadaju botovi Edina Delića, miševi mali nazad u rupe. Čovjek je pomeo konkurenciju na svakom biračkom mjestu. Ubi vas ljubomora hahaha Neće vam pomoć ovo laprdanje po komentarima.

Denis,uđe ti glatko enis