fbpx

U Lukavcu otvoren 13. Međunarodni sajam turizma „List“

3 min. za čitanje

– Davno je naš sajam dobio predznak „ međunarodni , jer nam na njega stižu , uz domaće, poslovni partneri iz zemalja regije i Evropske unije , kao i predstavnici nekih zemalja koje su , samo geografski , više udaljene od ovih naših prostora.

3

Bosna i Hercegovina predstavlja veoma zanimljivu turističku destinaciju sa izuzetnim prirodnim ljepotama , kulturno-historijskim vrijednostima i povoljnim klimatskim uslovima. Ovo je prostor ukrštanja različitih kultura , religija i tradicija koji daju dodatnu vrijednost u stvaranju specifičnog turističkog prozvoda, rekao je Izet Nuhanović, direktor sajma „List“.

Cilj našeg Lukavačkog sajma turizma , trinaestu godinu za redom , kao i svih uposlenika i djelatnika u turističkim i srodnim privrednim djelatnostima , jeste  stvoriti okvir za daljni razvoj kvalitetne turističke ponude i povećati konkuretnost turizma BiH na svjetskim tržištima turističke potražnje i kapitalnih investicija, dodaje Nuhanović.

11206511_946083742110021_15435271780996898_o

Naš sajam uistinu jeste  međunarodna prezentacija poslovno- turističke prirode koja pripada svima. Sajmovi i danas postaju sve značajniji za uspješnu poslovnu komunikaciju, te imaju dobru perspektivu  i oni su izuzetno bitno mjesto prezentacija i poslovnih mogućnosti izlagača novih tehnologija i poslovnih trendova. Uloženi trud, znanje i predanost, učinili su i čine sajam „List“, jednim od najznačajnih  sajamskih manifestacija u 1BiH, koji podstiče poduzetnike, obrtnike i trustičke radnike da se upoznaju, povezuju, udruže i prošire svoju saradnju. Jedina šansa da se izbjegne dugoročna kriza jeste ekonomski rast. Zbog toga je  važan ovaj sajam, rekao je Dževad Mujkić, načelnik Općine Lukavac.

 

– Velika mi je čast da sam ovdje sa vama, da prisustvujem, ovom, velikom događaju i za Lukavac i BiH. Činjenica da na ovom sajmu nastupa 10 država i preko 130 izlagača, govori da je lukavački sajam dobio svoju fizionomiju, dobio svoju tradiciju i da je Lukavac, sasvim sigurno, danas u BiH glavno čvorište svih privrednih kretanja, u svom obraćanju rekao je Safet Softić, dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BIH. On dodaje da je razvojna šansa Bosne i Hercegovine, prije svega, u turizmu i poljoprivredi.

2

Prisutnima su se još obratili i Edin Ajanović, ministar turizma, trgovine i saobraćaja u Vladi TK, dr. Bruno Bojić, dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH i Čedomir Božić, predsjednik Opština Žabalj.

Tokom sajamskih dana predviđen je bogat program, koji će upotpuniti cjelokupnu sliku turističkih i privrednih potencijala Lukavca i BiH.

11072782_946083938776668_8634097004740805748_o

Radno vrijeme sajma za posjetioce  je od 10:00 do 19:00, osim posljednjeg dana kad je do 17:00 sati.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ovaj sajam je cisto pranje para od strane opstine. Mogu mislit koliko ce prikazati da su potrosili nq njega