fbpx

U Lukavcu obilježen Dan volontera

1 min. za čitanje

Lukavački Lokalni tim Lukavac kao jedan od 65 timova koji su sastavni dio Asocijacije srednjoškolaca BiH obilježio je Međunarodni Dan volontera.

Tim povodom su uz pomoć JU MS EHŠ Lukavac organizovali čas – vježbe iz fizikalne hemije i tehnologije farmaceutskih proizvoda, a čas je održala profesorica Č. Enida i A. Amina, učenici III-B, kao i članovi Lokalnog tima Ermin H. i Kristijan T.

Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda 17. 12. 1985. godine. Od tada se svake godine ovaj dan tradicionalno obilježava kao Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

ASuBiH se bavi edukacijim srednjoškolaca, uključivanjem srednjoškolaca u proces donošenja odluka, radi na izmjeni, dopuni i usvajanju zakonskih i političkih rješenja vezanih za srednjoškolce u Bosni i Hercegovini, zastupanjem srednjoškolaca u BiH, kao i saradnjom sa drugim organizacijama i srednjoškolcima u BiH, ali i šire.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments