U Lukavcu možeš šta hoćeš: Nepoznate osobe postavile rampu i blokirale ulicu u centru grada (FOTO)

2 min. za čitanje
Ustupio čitatelj

Lukavac već godinama “kuburi” sa problemom parkiranja, za koji do danas niti jedna vlast nije pronašla rješenje.

Kažemo do danas, jer je u petak nepoznata grupa građana postavila rampu na javnu površinu u centru grada i na taj način blokirala i “privatizovala” dio grada.

Zvuči nevjerovatno, ali u pitanju je situaciju na koju nam odgovor nije dao ni Belmir Hrvatović, predsjednik MZ Lukavac Grad, koji ujedno živi u zgradi iza koje je postavljena rampa, a čiji je predstavnik etažnih vlasnika.

Gospodin Hrvatović za naš portal nije želio dati izjavu.

Ustupio čitatelj

Šta se desilo?

U petak je u ulici Branilaca Bosne postavljena rampa na dijelu grada koji spaja ulice Branilaca Bosne i Redžepa ef. Muminhodžića. Rampa je postavljena na put iz ulice Branilaca Bosne i tako je blokirana ulica i zabranjeno korištenje parking prostora na javnoj površini (K.Č. 2429/1).

Radovi na postavljanju rampe su počeli u petak ujutro na iznenađenje svih nas. Bio sam prisutan kada se to radilo i gospodin predsjednik MZ Lukavac Grad je prisustvovao događaju. Zaključali su rampu i ključ predali u vatrogasnu jedinicu a za ostale ključeve nemam pojma gdje se nalaze iako živim u zgradi pored koje je postavljena rampa. Izjavio je za naš portal zabrinuti građanin koji nam je dostavio fotografije.

Ustupio čitatelj

Danas je parking izgledao sablasno, a grad pretrpan automobilima, što je uveliko otežalo saobraćaj u užem gradskom jezgru.

Sutra ćemo o ovom problemu kontaktirati i nadležne službe u Općini Lukavac.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
33 komentara
33 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

hahahaha… Hocemol onda sad svi zatvorit parking na taj nacin. Neko ima problema zbog recimo, biroa za aposljavanje, neko ima zbog banke, neko zbog dzume, neko eo zbog kafica…. Sta je vama ljudi? To sto je nacelnik obecao napraviti mjesta koja ce se placati, a nije to uradio, ne znaci da se sad moze tako postupati.

Nije ovdje bitno kako je nekad bilo.Bitno je da dođu neki kauboji i na svoju ruku postavljaju prepreke po gradu.Valjda imaju nadležne službe u opštini koje to trebaju odrediti.
Na kraju krajeva šta bi bilo da svi zagrade parkinge ispred svojih zgrada.
Ovo je bahatost,parking je javni a ne privatni i od stanara,a vi pričajte bilo je ovako ili onako.

E jebem ti grad Lukavac ja kad na jednoj strani rampu dižu Adem i Jakub Mahovkić, na drugoj istu spuštaju Struja i Teufik, a na rampi radi ravnoteže sjedi Refik Hankić i na nju po potrebi čas meće čas s nje spušta Sakić Mihada! E na šta se politika lokalna svela, vode nemamo oni oko rampe!!

Da li to znači da ja sada mogu postaviti rampu iza svoje zgrade i imati vlastiti parking?

Rampu je postavljao upravo Belmir Hrvatovic zajedno sa jos par ljudi, a postavljanju je prisustvovao i vijećnik Adem Mahovkić, bar bi on trebao znati kao “pravnik” i upozoriti svog potrčku Belmira Hrvatovića da se radi o uzurpaciji javne površine, pa eto sada neka Općinsko pravobranilaštvo po službenoj dužnosti pokrene postupak, ali vjerovatno neće, jer je pravobraniteljica načelnikova *** Jasminka, koja veze s vezom nema, pravnik samo na papiru. Takođe postavili su rampu iz 17 vijeka… Ruglo grada… Moglo se to na drugačiji i ljepši način uraditi. Pozivam nadležne organe da preduzmu mjere! A pozivam i Općinsko vijeće da hitno smijeni Belmira Hrvatovića zbog zloupotrebe položaja i imenuje povjereništvo u Lukavcu gradu.

Ti da si Lukavcanin znao bi da je taj prolaz napravljen nelegalno a radi pravljenja privatnog parkinga za privatnike koji posjeduju kafice i u to vrijeme restoran Asado.Ti da si pametan znao bi da je se na tom mjestu desilo vise saobracajnih nesreca nego i bilo kojem drugom dijelu grada a nekoliko i sa tezim tjelsenim povredama.Na kraju rampa je stavljena da bi se mogla u slucaju potrebe dignuti da prodju vatrogasna kola!I ne lupaj nego suti!!!

Jest stavljena, ruglo grada… Ovo je uzurpacija, uzmi pogledaj plan Lukavca, pogledaj sve mape Lukavca, tu je put jasno ucrtan… Vidi se da si iz SDP-a, samo i znate vrijeđati, slabi ste na djelima, znate klupe farbati u crveno, jadnici napaćeni… Nemate niti jednog argumenta, a ono “komunisticki-staljinistički” bi da ušutkujete nekoga… Eeee drugovi, neće moći, ove noći. 😉 Takođe u vezi nesreća, to je čista dezinfirmacija, ajde malo pogledajte procenat saobraćajnih nesreća u Lukavcu gradu 44% nesreća u zadnjih 10 godina se desilo na ulazu u Lukavac, dakle gdje su semafori, 32% nesreća naraskranici trg bremena, ovdje gdje će uskoro biti postavljena jelka, 23% na ostalim mjestima, a manje od 1% se desilo tu gdje je postavljena rampa.. Drugovi dajte argumente… Dosta je demagogije

Ne pjenite vise, evo ti argumenti : ” Građani zgrade Ul. Redžepa ef. Muminhodžića 12,14,16, i građani zgrade Ul.Branilaca Bosne 4, su ponovo u maju 2017. godine uputili peticiju MZ Lukavac Grad i Općini Lukavac za zatvaranje prolaza i postavljanja žive ograde prema ulici Branilaca Bosne u Lukavcu Gradu.

Vjeće MZ Lukavac Grad je Peticiju Građana zgrade Ul. Redžepa ef. Muminhodžića 12,14,16, i građana zgrade Ul.Branilaca Bosne 4, prihvatilo i uputili zahtjev Općinskom Načelniku i Službi za urbanizam, prostorno planiranje i investicije Lukavac.

Sporedna ulica iza zgrade je sastavni dio parkinga koji su namjenski napravljeni za stanare zgrade, a kojeg stanari koriste od izgradnje zgrade (1980. god) do danas. U 2008. godini bez saglasnosti građana i MZ Lukavac Grad izvršeno je ilegalno uklanjane žive ograde i asvaltiranje prema ulici Branilaca Bosne bez ikakve dokumentacije, zato što ulica iza zgrade nije unesena u katastarski plan.

Sam ilegalno urađeni izlaz prema ulici nije urađen po saobraćajnim propisima, a ulica Branilaca Bosne sa te strane ima predviđene parking prostore tako da je u proteklom priodu bilo više saobraćajnih nezgoda na samom izlazu prema ulici Branilaca Bosne(što se može provjeriti u PU Lukavac).”

Gornji komentar -citat : “evo ti argumenti : ” Građani zgrade Ul. Redžepa ef. Muminhodžića 12,14,16, i građani zgrade Ul.Branilaca Bosne 4, su ponovo u maju 2017. godine uputili peticiju MZ Lukavac Grad i Općini Lukavac za zatvaranje prolaza i postavljanja žive ograde prema ulici Branilaca Bosne u Lukavcu Gradu.”
Dakloe, iz gornjeg navoda da se naslutiti nakon ovog objašnjenja i dopisa upućenog od strane Vijeća MZ da je isto ustrajalo u nakani da i RAMPU PROGLASI ŽIVOM OGRADOM?!!! Aferim Urbanisti Grada Lukavca koji su nam iz Turije došli krojit gaće, poput Adema Mahovkića, Aferim drugovi!!!. Nije ni čudo on i sad misli da su Vrljike = Živa ograda!

Gospođu Pravobranilac je izabrao Predhodni načelnik
Da li je tada bila Načelnikova Pravnica?
Gospođa je iz Živinica,da li ste tada rekli zašto Stranac?
Znam ja Ti bi Da Riko Bude pravobranilac
Da Pita Kuku šta će da radi

Jasminka je jedna od Dževdinih grešaka tl je sigurno, ona i jest da radi u onoj direkciji za šume odakle je i došla, radi se o nadobudnoj pravnici koja misli da mnogo zna, a pokaže se da ne zna i da nije mnogo pametna… Moj savjet je, pitajte sudije i tužioce šta misle o Jasminki, a šta misle o Riki… Riko je bolan alfa i omega spram nje.

Rilkoni je SRAMOTA
On je tu bio Potrčko Tarikov,Mujkićev,Kukin
On nije radio svoj posao za koji je primao uredno platu,već radio za stranku za pojedince
On je primjer kakav Pravobranilac ne smije da bude
a da je advokat bio bi OK
Jasminka je dobra osoba i dobar pravnik,dobar Pravobranilac,ali možda je bolje pokušati dovesti koga drugoga je je ona 8(?) godina tu
Da li bi trebalo vratiti Tefidu ili postaviti Nisada,mislim NE,Nekoga od mlađih takođe nisam siguran,Teško je naći pravo ime da bude profesionalac poput Gospođe Jasminke,Ona je iz Živinica tzv Stranac,kojeg je dovela SDA,možda trebamo Tuzlaka jer Stranci SDAu nesmetaju(Predsjednik suda Zvornik,Šef ZK ureda Čelić,ŠEF Banovići..)pa red je da Dobijemo Pravobranioca iz Tuzle,SDA voli Strance neće se ljutiti,SDA je pokazala da voli strance

Postovani Seljaci i ostali Lukavcani Ove u komentarima neko rece da se seljaci parkiraju kad dodju i kafice ja stvarno nemogu da shvatim sta u Lukavcu znaci pojam seljak kad svi znamo da Lukavac grad nema stogodisnje starosjedioce a druga stvar kaze kad je zgrada napravljena tu je bila ziva ograda iste te zgrade su imale i otvorene terase ili balkone a sad ih je vecina zatvoreno pa sam ipak shvatio da graselji ili gradski seljaci iz Lukavac grada ipak sve rade bez plana i kako kome sta padne na pamet i tako stvaraju ruglo od svoje zivotne zajednice a na kraju su im krivi seljaci i politicke stranke

1. Uvesti naplatu parkinga od Autobuske do kafica Aqua.
2. Sanirati parkinge kod zgrada i uvesti simbolicnu mjesecnu/godisnju naknadu za stanare.
3. Zaposliti demobilisane borce.
4. Angazovati policiju da kazni sve nakaradno parkirane krntije.
5. Ukloniti “trajno” parkirana vozila kojima je registracija istekla prije 5-10 godina i trebaju biti na otpadu, a ne praviti smetljiste od grada i zauzimati prostor.

Pa ovo je se trebalo davno zatvoriti.
Al et sad zbog ovog prolaza cijeli grad zablokiran po vama.
A ne kometarisete pretrpane ulice gdje se parkira ko stigne. Ispred pekare 30 auta da mogu usli bi u pekaru. S izgovorom; E samo da ja ba obavim sta treba i odo ja.A svi smo dosli da obavimo nesto.
Policija ko idioti stoje i cekajunesto, al bas ko telad pustena na pasu zijevaju.
Redom pisi 7 dana obavijest objaviti u sluzbenim novinama. Nema vise tolerancije.
Pisi redom pa ces vidjet kako se onda moze u drugu ulicu parkirat pa doc pjesice .

Kad se komunjara ba dočepa vlasti to počne sve prisvajat i uvodit red..pa ovo u selendrama nema..isto vrljike na njivama….

Koliko vidim bitno je napisati članak i dignuti hampu umjesto da se tvorac ovog članka malo informiše zbog čeka je došlo do toga ko je odobrio i sl.. Ne znam takođe tvorac ovog članka kaže da blizu stanuje tako da bi trebao znati da je ta ulica nekada bila zatvorena i na tom mjestu gdje je sad rampa bila živa ograda, projektant je u to vrijeme kada je zgrada napravljena predvidio da na tom djelu ulica bude zatvorena iz dosta razloga između ostalog i parking za stanare pa da i djeca se mogu nesmetano igrati iza zgrade.
Tako da je tvorac ovog članka trebao krenuti od početka pa pitati koji je takozvani stručnjak prvo probio i uništio živu ogradu, otvorio taj dio puta koji bi trebao po pravilu i
biti zatvoren.

Hoćel ispod rampe ovi iz SDP-a Lukavac napraviti i novi pružni prelaz i navalit da se Slikaju sa Glavonačelnikom, Belmirom, Zuhdijom i Mahovkićima.? Jel Belmire Rampaš moj ? Predsjedniče MZ Lukavac grad i Ademe Mahovkiću kad mislite javno da pitate svog predsjednika stranke SDP-a Lafinaša kako i kad je ko od njegovih službi iz Opštine odobrio izgradnju i nadogradnju objekta na Ćevapdžinici u Školskoj Ulici u Lukavcu gradu preko puta “Sarajke”?! Samo se Vi nastavite zajebavat sa rampama i žmiriti na sav očigledan kriminal vašeg vojskovođe Brzo će Vam rampa na glavu da padne, a onda samo Bundoglav možda preživi jer on ima čime da amortizuje za Vas ostale što mu se u dupe uvlačite nisam siguran!!!

Da bice i pruzni prelaz ali samo zato da vama iz SDA damo do znanja da je doslo vrijem zakona u Lukavcu a uskoro i citavoj BIH!Ko je dozvolio da se postavi temelj kod cevabdzinice,jesil se to zapitao!Ko je dozvolio silnu nelegalnu gradnju po parkovima?

Smrdo smrdic smrdiš na propali SDP. Da ti daš do znanja kome čemu , pa vaš Lafinas napravi koaliciju sa Strujom iz SDA kad god mu treba oko talova mamlaze jedan neprosvijeceni , vi ćete da napravite red sa Niksicem pjanim Ma hajte molim Vas što bi Vam kolega Komsic rekao , ma dajte …

Jeste li pitali kako je Bujar napravio na cevabdzinici objekat…to vam nesmeta.

Naravno da smeta o tome ti i pričam , lafinas je govorio da toga neće biti više pa što ne zaustavi nelegallnu gradnju ili je ovo preko puta možda sad u redu uz nadoknadu Lafinasu , šta pričaš kingu u čemu je fazon imal ko od Vas kakvo suvislo objašnjenje ili ćete sad 20 godina da spominjete SDA i kako je Dzevdo bio šupak? Jest, bio je i zato smo Delica i birali i šta se dogodilo ? Cojk nas slagao, slika se i lafina i šta je sporno sad priznat i sebi i Bogu dragom da je cojk demagog Lafinas? Stat sad i njeg treba čekati da nam see piša po glavi 12 godina ebo Vas on?!

A zašto vam smeta izgradnja preko puta Sarajke.Zašto vam nesmeta izgradnja isto tako nelegalna čitav niz objekata od autobuske stanice pa do kraja ulice.
Nesmeta vam Zambak,Pekara1,Rikin objekat,Edin Milenin što je napravio,pa još jedna pekara i na kraju opet slasticarna Bosna koja se proširila preko vikenda pa niko ništa.A posebno Rikina nadogradnja na zgradi ajde ispitajte to srušite prvo to a krenite od Bujara i njegove Sarajke.
Pozdrav

U mentalnom sklopu komunista ima neka čvaka koja ih tjera da bilo šta zabrane, zatvore, prijave, uspore, zaustave, uniformišu, skockaju, propišu…. Tako je u svim komunističkim sistemima i tome lijeka nema . Pošto je demokratija, valja nam sa njima živiti i trpiti ih, ali valja se potruditi da se od vlasti i upravljanja zajednicim drže što dalje.

Neka rampe da malo j….seljake.

Zabrinuti gradjanin iznosi neistine,Radovi su poceli u subotu ujutro.A rampa sluzi da seljaci koji dodju u obliznje kafice neparkiraju i nezauzimaju stanarima parking.A ulaz u parking je sa druge strane od kada je zgrada napravljena,tj,od 198 i neke,A taj ulaz su napravili bez ikakvog odobrenja lokalni mocnici da ima restoran preko puta(dok je radio) parking,,,

Sirok jeaspekt rijeci seljaci pa me interesuje nekulturna soda osobo sta ste mislili i na koga ste aludirali pod tim izrazom.Dali se to odnosi na gradjane iz okolnih sela ili na seljake iz Lukavac grada jer tvoj djed sigurno nije rodjeni Lukavcanin ljakse

Pozdrav cijenjenim komsijama 🙂

Hallo, bitno da rampa smeta!!!
A nikome ne smeta sto gradjani koji zive tu nemaju mjesta parkirati od ovih gostiju lokalnih ugostiteljskih objekata, pogotovo petak/subota.
Ne smeta ni to sto parking nema odvod od oborinskih voda, i nakon 5 minuta blaze kise sve je u vodi.
Ne smeta ni saobracajna nekultura, bitno da se samo “utjera” auto iza zive ograde(gdje je postavljena rampa) i da se zauzme sto vise mjesta. Tako da parking kapaciteta cirka 100 parking mijesta pretvori u max 80. A nije ni bitno sto se tu promijeni na stotine vozila dnevno. Bitno da je neki sumski put gdje prodje jedno ili ni jedno vozilo dnevno asfaltiran od strane sda(stranke dajdzica i arapcica). A centar grada trba da dobije donaciju prsluka, uzadi i gumenih camaca da bih moglo uci u svoje stanove.

Svako dobro i pozdrav uvazenom gospodinu Hrvatovicu

Potpisujem!
Rampa je stavljena radi kulturnog naroda, a vama seljacima to netreba predstavljati problem. Navikli ste gaziti preko nogostupa, tjerati zaprezna vozila preko njiva i dzombi, tako da, snaci cete se vec Vi, urbani dizelasi i vrlo brzo napraviti kroz doticni parking brzu cestu. Pa jbt, tesko vam sa autom obici oko zgrade? Ili mozda neznate?Mehanizacija vam nema update na google maps?
Belmire kralju…

Ne vrijedjaj koko stanare i svoje komsije iz susjednih zgrada jer koliko sam ja razumio ti si unikat u lukavcu

Malo se trebate raspitati pa onda napisati i nisu nepoznate osobe postavile rampu vec su predstavnici MZ Lukavac Grad poslali zahtjev da se napravi i to je donacija jednog preduzeca sa opstine Lukavac ali to vam treba objasniti onaj ko je zatrazio da se to uradi.

Sad će to lafinaš da sredi samo treba sačekati da dođe iz Tuzle. Džipom će da obiđe tu ulicu smiri zabrinute građane i da im predloži izlet na Ozren na turu vađenja panjeva kao terapiju ili malo da platane potkrešu hebo platan šta će nam. Ove rampaše ima SIPI da prijavi i rješeno.

Sve prijave za Delića primamo od ponedjeljka do petka od 07 do 15 i 30 jer svi drugi termini su zauzeti zbog stalnog mjesta prebivališta Glavonačelnika u Tuzli.Tako radi urbani načelnik i njegov savjetnik penzoner Mačković. (A što se tiče RAMPI obratite se ministru prometa i komunikacija Zuhdiji Salihoviću koji je spacijalista za SELFI NA RAMPI).