fbpx

U dvorištu Vile Solvay: Obilježen Porodični dan za uposlenike SSL-a (FOTO)

1 min. za čitanje

Već tradicionalna manifestacija Porodični dan u organizaciji Sisecam Soda Lukavac, obilježen je i ove godine. Jučer su uposlenici sa svojim porodicama boravili u dvorištu Vile Solvay uz manifestaciju i raznovrsnom programu u organizaciji SSL-a.

– Mi tradicionalno organizujemo Porodični dan za naše radnike. Svake godine fokus je na djeci i zadovoljanu njihovih potreba, a kao što vidite djeca su prilično zabavljena dok sa druge strane roditelji i drugi imaju prijatan ambijent i priliku da se odmore i druže, izjavio je Senad Kasumović, jedan od organizatora ovog događaja.

Odlični vremenski uslovi omogućili su uživanje u prirodnom ambijentu uz roštilj, dok su najmlađi zabavu pronašli u putem ringišpila i drugim dječijim igrama.

Ove godine, manifestaciju je uveličalo  Kulturno-umjetničko društvo Puračić sa kojima SSL ima višegodišnju saradnju, a koji su u nedjelju imali priliku da svojim muzičkom programom zabavljaju goste.

Fabrika Sode Lukavac izgradjena je 1893.godine. Od 1.septembra 2006.godine fabrika je u vlasništvu Sisecam grupacije te prolazi proces modernizacije i restauracije s ciljem postizanja najviših standarda kao i pozicije regionalnog lidera u hemijskog industriji.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kod nas se kaže -TEFERIČ…

Lijepo,lijepo…..

Sladite se dok nas zaprasujete koska vam od pileta zapela u grlo prevaranti i hostalleri. Lingispil?