fbpx

Tuzla za jedan dan riješila veliki problem

3 min. za čitanje

Tuzla je dobila još jedan kružni tok, ovaj put privremeni, koji je postavljen kod zgrade MUP-a TK. Kako navode iz Službe za komunalne poslove grada Tuzla, ovaj kružni tok ima za cilj poboljšati protoki sigurnost učesnika u saobraćaju, posebno kada je frekvencija automobila velika, piše TuzlaLIVE.

-Nama je potrebno zbog određenih statističkih i stručnih podataka da vidimo kako će to funkcionisat na terenu, pa minimalno je to šest mjeseci ali vidjet ćemo dalju njegovu funkcionalnost kako će se odraziti na ovom dijelu raskrsnice“ izjavio je Miralem Mulać pomoćnik gradonačelnika za komunalne poslove.

Dino Osmanović ispred Naše stranke u više je navrata tražio od Gradskih vlasti da se ovaj “recept” iskoristi u Lukavcu, ali iz Grada su tvrdili da to nije u skladu sa Zakonom o sigurnosti saobraćaja:

Nikada nisam dobio odgovor na kontra pitanje, kako postavljanje jelke i privremenog kružnog toka u ulici Branilaca Bosne jeste u skladu sa zakonom, dok isto rješenje, ali bez jelke/bora – nije. Još jednom pozivam Gradske vlasti da slijede primjer grada Tuzle i postave privremene kružne tokove u ulici Branilaca Bosne i na raskrsnici kod Tenis centra. Na taj način će biti riješen višegodišnji problem, sve dok se ne steknu uslovi za izgradnju trajnog kružnog toka. Napominjem da je Tuzla riješila problem za jedan dan, dok mi uvijek nešto čekamo, dodao je Osmanović.

U čekanju ispunjenja dugogodišnjeg obećanja o izgradnji kružnih tokova, Lukavčani su dobili više jednosmijernih ulica, a Tuzlaci su oduševljeni privremenim kružnim tokom:

„Ovo je stvarno dobra stvar, riješen je problem. Evo već sada vidim da nema zastoja, a uvijek je ovdje bila gužva i zastoj, čekalo se po pola sata te semafori te pješaci ovako je stvarno ovo dobro riješeno“

„Pa super dobra stvar, ovo je rješenje za grad. Ovdje je usko grlo u saobraćaju“

„Znači puno, da se obilježi da se poštuju saobraćajna prava. Biti će korisno“

„Ovo je fenomenalno, fenomenalno“

„Pa u svakom slučaju pozitivna stvar, zato što su kružni tokovi ti koji omogućavaju kontinuiran protok saobraćaja. Mislim lično da će biti malo problem oko pješaka ovdje, ali eto opet je bolje nego onaj semafor od pet sekundi.“ kazali su građani Tuzle, zadovoljni ovim projektom. (tl)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments