fbpx

“Tonemo” sve dublje i dublje: Smeće ostavio pored zgrade…

1 min. za čitanje

Stanovnici “Crvene zgrade” u ulici Redžepa ef. Muminhodžića jutros su bili neugodno iznenađeni prizorom iza zgrade, gdje je nepoznata osoba, izbacila veću količinu otpada koju su kasnije razbacali psi lutalice.

Smeće bačeno uz zgradu, blizu prolaza koji koriste stanari okolnih zgrada sada je razbacano, a samo nekoliko metara dalje nalaze se kontejneri u koje je isto trebalo biti odloženo.

Da li će na mjesto događaja izaći komunalni redari? Vjerovatno da neće, iako primaju platu da kroz razgovare sa stanarima i pregledom smeća utvrde ko je vlasnik istog. Nakon toga bi uz fotodokumentaciju trebali predati izvještaj, a komunalna inspekcija bi pokrenula postupak izricanja sankcija za počinioca ovog prekrašaja.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

To je kraj putića sto bi ona htjela da se napravi. Pa vidiš bona da je ovdje go seljak. A Vi gospodine/gospodo posaljite to sve komunalnoj inspekciji. Oni su jaci od ruskog KGBa. Nanjuse ti oni ko to kupuje megle mlijeko,kajmak i pije graševinu. Ima se moze se. A i Sodina kesa mi je sumnjiva?

Sta ocekujete seljaci dosli u Lukavac to se moglo i ocekivati

Može se seljak natjerati u Grad, ali istjerati selo iz njega – jok.